20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Student Finance +19 (programul de finanțare a cursurilor de formare profesională)

Acest tip de finanţare (19 Advanced Learning Loans) este conceput în aşa fel încât să te ajute cu plata taxei de şcolarizare al cursului ales de dumneavoastră, doar daca aveţi peste 19 de ani (inclusiv).

Student Finance este o instituție guvernamentală ce oferă împrumuturi pentru studii, atât pentru studiile superioare cât și pentru cele de formare profesională.

Acest împrumut, trebuie rambursat doar atunci când venitul dumneavoastră depăşeşte  £21,000 pe an.

Pentru acest tip de împrumut nu se face verificarea credibilităţii (credit check)

- Advertisement -

Dacă aveţi nevoie de ajutor financiar în plus, puteţi aplica pentru “Bursary Fund” ce va include bani pentru:

 • îngrijirea copilului (childcare)
 • plata parţială a chiriei (accomodation expenses)
 • echipamente şi materiale
 • Reducere pentru transportul în comun

Ce veți obține

Câţi bani veţi primi va depinde de valoarea cursului. Minimul sumei alocate este de £300 şi maximul va fi valoarea taxei de şcolarizare.

Aceşti bani vor fi plătiţi direct furnizorului de cursuri sau colegiului. Puteţi obţine până la 4 împrumuturi ale acestui tip de program dar nu pentru acelaşi nivel (spre exemplu, dacă aţi finalizat Nivel 3 pentru Limba spaniolă, nu puteţi solicita încă o dată finanţare tot pentru Nivel 3 pentru Limba italiană)

Eligibilitate

Pentru a fi eligibil de finanţare prin acest program, trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii:

Cursul dumneavoastră:

 • Cursul va trebui să fie de Nivel 3 sau 4 de calificare
 • Trebuie să fie de cel puţin două săptămâni

Colegiul sau furnizorul dumneavoastră de cursuri:

Furnizorul de cursuri va trebui să aibă acreditare in Anglia şi să fie abilitat pentru a beneficia de finanţare prin Student Finance. Nu orice colegiu poate rula cursuri cu finanțare prin Student Finance. Cursurile acestuia trebuie să fie acreditate iar colegiul va trebui să îndeplinească criteriile de eligibilitate Student Finance.

Vârsta dumneavoastră:

 • Dumneavoastră va trebui să aveţi 19 de ani în prima zi a începerii cursului.

Statutul dumneavoastră rezidenţial:

 • Va trebui să locuiţi în UK din prima zi de curs
 • Trebuie să fi locuit în UE (Uniunea Europeana) în ultimii 3 ani din prima zi de curs

Sunteţi de asemenea eligibil dacă:

 • Sunteţi cetăţean european şi aţi locuit într-o ţara europeană în ultimii 3 ani (în cazul românilor, chiar daca nu au decât o săptămână în UK, sunt eligibili dacă au locuit în ultimii 3 ani în România. Ca dovadă este luat în considerare, cartea de identitate de România)
 • Cetăţean britanic sau european
 • Sunteţi membru a unei familii europene.
 • Refugiat
 • Muncitor migrator (Migrant worker)
 • Sunteţi copilul unui cetăţean suedez
 • Sunteţi copilul unui muncitor turc.

Cum aplicaţi

 • Trebuie să verificaţi dacă furnizorul de cursuri are aprobare pentru a susţine cursuri finanţate; Nu orice colegiu primește aprobare pentru a susține cursuri finanțate.
 • Trebuie să îi întrebaţi despre “Learning and founding information”  – veţi avea nevoie de aceasta pentru a completa aplicaţia. Această scrisoare, conţine detalii despre curs.
 • Pentru a Aplica Online va trebui întâi să vă înregistraţi. Doar în cazul în care nu puteţi aplica online, există posibilitatea de a completa formularele pe care le puteţi descărca din link-urile de mai jos şi să le expediaţi prin poştă la adresa specificată pe acestea.
 • Confirmarea aprobării împrumutului soseşte în 2 – 4 săptămâni dacă aplicaţi online. Dacă aplicaţi prin completarea formularelor şi expedierea prin poştă, de obicei durează mai mult.

Ce trebuie să ştiţi:

 • Nu puteţi aplica până nu aveţi  scrisoarea de la colegiu sau de la furnizorul de cursuri;
 • Puteţi aplica chiar dacă nu aveţi încă Insurance Number dar este obligatoriu sa îl aveţi în cel mai scurt timp.

 Dovadă de identitate: Dovada de identitate va fi asigurată de către Pasaportul dumneavoastră sau de catre buletin (CI). Pentru aplicanţii europeni ce au mai puţin de 3 ani în UK, vor avea nevoie obligatoriu de cartea de identitate din propria ţară (în cazul românilor – CI).

Schimbarea unei aplicaţii: Dacă aplicaţia dumneavoastră este aprobată, va trebui să intraţi în contul dumneavoastră online şi puteţi schimba aplicaţia dacă este necesar: Make application changes

Dacă doriţi să schimbaţi suma împrumutată puteţi utiliza formularul de schimbare a aplicației: “Loan request form” –

Rambursări

Rambursările nu vor începe înainte de finalizarea cursului şi veţi plăti înapoi împrumutul dumneavoastră ( 4% dobânda) când veţi finaliza cursul şi vei câştiga mai mult de £21,000 pe an.  Dacă în timpul plăţii, venitul dumneavoastră devine mai mic decât £21,000 pe an, rambursarea va fi oprită. Dacă nu lucrați, nu plătiți. Ca şi formulă de calcul a rambursării avem:

Veţi plăti 9% din ceea ce depăşeşte £21,000 / an. De exemplu, dacă dumneavoastră veţi câştiga £22,000 / an, veţi plăti £7.5 / lună şi dacă veţi câştiga £25,000 / an, veţi plăti £30/ lună. Pentru a calcula sumele de rambursare, folosiţi acest calculator Calculator de rambursare.

Dacă aveţi nevoie de sfaturi financiare, puteţi să le primiţi de la: Money Advice Services.

Dobânda: Dobânda va fi calculată din prima zi din care dumneavoastră primiţi prima plată până împrumutul va fi rambursat integral.

Venitul

Dobânda

 În timp ce efectuaţi cursul şi până în Aprilie, când finalizaţi cursul  Rata inflaţiei 4%
 £21,000 sau mai puţin  Rata inflaţiei
 £21,000 până la £41,000  Rata inflaţiei până la 4%
 £41,000 şi peste  Rata of inflatiei 4%

Efectuarea rambursării

 • Dacă sunteţi angajat, angajatorul va plăti împrumutul împreună cu taxele în acelaşi timp

Puteţi plăti oricând toată suma sau o parte, fără comisioane suplimentare.

Părăsirea sau schimbarea cursului: Va trebui să rambursaţi toţi banii ( dobânda) plătite colegiului dacă părăsiţi cursul mai târziu de două săptămâni. În cazul în care colegiul este deacord, dumneavoastră puteţi să transferaţi împrumutul către un alt curs. Dobânda va fi calculată la rata inflaţiei.

Accesul la studii superioare ( Higher Education): Dacă veţi continua cu studiile superioare şi le veţi finaliza, costul acestui curs prin programul 19 nu îl veţi mai rambursa.

Împrumutul “Bursary Fund” (fondul de bursă)

După ce veţi primi scrisoare de aprobare a finanţării prin programul 19 , puteţi aplica pentru  “Loan Bursary Fund“. Banii pot fi folosiţi în scopurile:

 • Transport şi chirie
 • Echipamente şi materiale de curs
 • Îngrijirea copiilor
 • Asistenţă în sala de clasă dacă aveţi vreo incapacitate.

Cum să aplicaţi:

Trebuie să aplicaţi la furnizorul de cursuri sau la colegiu. Cât de mult veţi obţine, depinde de colegiu sau de furnizorul de cursuri şi de circumstanţele dumneavoastră. Dacă aveţi nevoie de ajutor pentru acest tip de aplicaţie , vorbiţi cu cei de la “servicii pentru studenţi“.

Cum vor fi plătiţi banii 

Furnizorul de cursuri sau colegiul va decide câţi bani veţi primi. Dacă doriţi, puteţi decide ca banii să fie plătiţi către altcineva (de exemplu către proprietarul casei sau catre cei ce se ocupă de îngrijirea copilului). Şi în această situaţie banii trebuie rambursaţi. Acest tip de împrumut se acordă atunci când sunteţi în dificultate financiară.

Eligibilitate

Puteţi aplica chiar dacă dumneavoastră primiţi şi alte tipuri de finanţări cum ar fi:

 • Disability Living Allowance
 • Professional and Career Development Loan

Nu puteţi aplica dacă:

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

credit articol http://www.e-tor.uk/ – 07474323220

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: