13.4 C
London
Friday, October 15, 2021
13.4 C
London
Friday, October 15, 2021

Ștefan Voloșeniuc se luptă cu primarul Londrei pentru taxele românilor (video)

Un român, Ștefan Voloșeniuc, fiu de pădurar din Bucovina, stabilit în Anglia, la Londra, se luptă cu primarul capitalei britanice, Sadiq Khan pentru a împiedica extinderea unei taxe. Nu numai pentru români, ci pentru toți londonezii.

Taxele sunt în lumea întreagă o „sperietoare” pentru toți cetățenii, fără nicio excepție. Chiar dacă sunt baza veniturilor administrațiilor locale sau centrale.

- Advertisement -

Locuitorii Londrei plătesc, începând din 17 februarie 2003, o taxă de circulație cu autoturismul în zona centrală a marii metropole, numită „Congestion Charge”.

Congestion Charge” este menită să reducă traficul auto și, implicit poluarea atmosferică și fonică în așa numita „Congestion Charge Zone” (CCZ) și a strânge fonduri de investiții pentru sistemul de transport din capitala britanică.

Explicit, „Congestion Charge” este o taxă de 15 lire sterline, percepută în fiecare zi a săptămânii pentru majoritatea autovehiculelor care circulă în zona „congestionată” CCZ din centrul Londrei între orele 7:00 și 22:00.

Vestea că Primăria Londrei ar putea extinde „Congestion charge” pe o suprafață mult mai mare a speriat foarte multă lume din capitala britanică. Și așa super-tensionată de recrudescența infectărilor cu SARS-CoV-2.

Deja actuala taxă, de 15 lire pe zi, este greu suportabilă pentru multe categorii sociale, iar extinderea în zone tranzitate intens de muncitori în construcții, comercianți, lucrători în hoteluri, școli sau spitale ar fi o lovitură dură dată bugetelor și așa greu încercate de pandemia de COVID-19.

Ștefan Voloșeniuc a transmis problema taxei „Congestion Charge” guvernului britanic. Ce a răspuns premierul Boris Johnson

Cu gândul mai ales la sutele de mii de români care ar putea fi afectați de această măsură și pentru că în ultimele zilel a existat un soi de „ping-pong” între primarul Londrei și reprezentanții guvernului britanic, fiecare parte acuzând-o pe cealaltă de intenția extinderii acestei taxe, Ștefan Voloșeniuc a cerut o clarificare parlamentarului Bob Blackman, important membru al Partidului Conservator.

Ștefan Voloșeniuc s-a întâlnit cu parlamentarul conservator Bob Blackman și a transmis prin acesta îngrijorarea sa și dorința de clarificare a problemei la „vârful” guvernului britanic.

„Incompetența actualului primar al Londrei, Sadiq Khan, mi-a dat motive de îngrijorare. Dorește să mărească zona de acoperire pentru «Congestion Charge»” – Ștefan Voloșeniuc

„Ținând cont de faptul că foarte, foarte mulți români călătoresc cu mașinile din Nord și din Sud, a fost un moment de îngrijorare pentru mine deoarece atâta ne mai trebuie acuma, cu pandemia asta, să mai plătim taxe în plus ca să putem să mergem la muncă” – Ștefan Voloșeniuc

„M-am întîlnit cu Bob Blackman, membru al Parlamentului britanic pentru circumscripția Harrow West, am abordat această problemă cu dumnealui și l-am rugat să transmită întrebarea premierului britanic Boris Johnson” – Ștefan Voloșeniuc

„Bine-nțeles că omul s-a ținut de cuvânt, a adresat această întrebare și răspunsul este foarte clar. Guvernul britanic nu dorește extinderea «Congestion Charge»” – Ștefan Voloșeniuc

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: