18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022
18.9 C
London
Saturday, July 2, 2022

Statul Islamic aspiră să comită atacuri cu arme chimice în Marea Britanie

Militanţii reţelei teroriste Stat Islamic aspiră să comită atacuri cu arme chimice în Marea Britanie şi în alte ţări din Europa, a declarat ministrul adjunct de Interne, Ben Wallace, în cadrul unui interviu pentru cotidianul Sunday Times.

Ambiţia SI ori Daesh este în mod sigur de a comite atacuri soldate cu multe victime“, a declarat Wallace, care a adăugat că militanţii “nu au niciun fel de reţinere de natură morală în privinţa folosirii armelor chimice împotriva populaţiei“.

Oficialul britanic a indicat cazul unei celule teroriste SI din Maroc drept dovadă a planurilor organizaţiei teroriste de a comite atacuri teroriste utilizând arme chimice.

- Advertisement -

Autorităţile marocane au destructurat o celulă implicată în dezvoltarea de arme chimice. Au descoperit substanţe toxice chimice şi biologice şi o cantitate mare de îngrăşăminte. Substanţele descoperite ar fi putut fi folosite la producerea de explozibil artizanal şi ar fi putut fi transformate într-o toxină fatală“, a declarat Wallace.

Adjunctul ministrului de Interne a mai avertizat şi asupra pericolului reprezentat de cetăţenii britanici care luptă în Siria şi Irak pentru Stat Islamic şi care în urma înfrângerilor suferite de organizaţia teroristă în aceste zone ar putea încerca să se întoarcă acasă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: