13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Statiile de incarcare pentru masinile electrice vor devenii obligatorii in Marea Britanie

Marea Britanie a propus o lege prin care statiile de incarcare pentru masinile electrice devin obligatorii in toate benzinariile si spatiile de servicii de pe autostrazi.

Guvernul de la Londra își continuă planul pentru adoptarea cât mai rapidă a mașinilor electrice și renunțarea la motoarele tradiționale. După ce au anunțat investiții de un miliard de lire sterline pentru promovarea mașinilor electrice, britanicii vin acum și cu o propunere legislativă în acest sens.

Marea Britanie, prin ministerul său de Transporturi, a propus o lege prin care toate benzinăriile și spațiile de servicii de pe autostrăzi ar trebui să fie dotate cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Această lege va ajuta dezvoltarea infrastructurii pentru a susține cererea în creștere pentru mașinile electrice și autonome”, a spus ministrul de Transporturi, John Hayes.

În prezent, există circa 11.500 de puncte de încărcare în Regatul Unit și undeva la 8.500 de benzinării.

- Advertisement -

Astfel, dacă legea va intra în vigoare, Marea Britanie va dispune de peste 20.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. La acestea se adaugă și unitățile aferente spațiilor de servicii de pe autostrăzi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: