20.8 C
London
Sunday, August 22, 2021
20.8 C
London
Sunday, August 22, 2021

Spoturi publicitare pentru Ryanair au fost interzise în Marea Britanie

O serie de spoturi publicitare realizate pentru compania Ryanair au fost interzise în Marea Britanie din cauză că propagau informaţii false, după ce compania irlandeză susţinea că este “compania aeriană europeană cu cele mai scăzute emisii de CO2“, transmite Press Association.

Autoritatea britanică pentru reclame şi publicitate, Advertising Standards Agency (ASA) a hotărât că Ryanair induce în eroare consumatorii în reclamele sale publicate online, în presă, radio şi televiziune începând din septembrie 2019 şi că aceste reclame trebuie refăcute.

- Advertisement -

Atât reclama pentru televiziune cât şi cea pentru radio fac trimitere la “emisii mici de CO2” în timp ce în reclamele apărute în presa scrisă compania Ryanair susţine că are “cele mai mici emisii de CO2 dintre toate companiile aeriene majore“.

După formularea unor plângeri, compania aeriană a explicat că formularea “emisii mici de CO2” din cadrul spoturilor publicitare pentru radio şi TV înseamnă de fapt “mai mici decât media“, iar în reclamele apărute în presa scrisă compania îşi compara emisiile de CO2 pe pasager pe kilometru cu alte patru companii aeriene europene importante.

ASA a decis însă că aceste reclame “nu trebuie să mai apară în aceeaşi formă“.

Conform ASA, după ce văd aceste reclame, clienţii ar putea crede că dacă zboară cu Ryanair ar polua mai puţin decât dacă ar zbura cu alte companii aeriene, ceea ce, desigur, nu poate fi demonstrat.

Compania din Dublin s-a declarat “dezamăgită şi surprinsă” de decizia ASA şi a reiterat faptul că este “cea mai verde” companie aeriană din Europa.

Emisiile de CO2 ale avioanelor Ryanair pe pasager, pe kilometru sunt de 66 de grame, cu 25% mai scăzute decât emisiile altor companii aeriene europene importante“, conform unui comunicat Ryanair.

Am derulat această campanie publicitară cu succes în 10 state europene. Am făcut nişte modificări minore pentru reclamele destinate pieţei britanice, la solicitarea organismelor abilitate. Am fost surprinşi că a trebuit să facem aceste mici modificări pentru că mesajul pe care ne-am dorit să-l transmitem a fost aprobat pe alte pieţe şi noi am pus la dispoziţia autorităţilor toate informaţiile pe care le-au solicitat“, conform comunicatului companiei Ryanair.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: