29 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Spitalele de stat din Marea Britanie au răspândit involuntar virusul

Aproape o treime dintre azilele de bătrâni din Anglia au fost atinse de pandemia de coronavirus.

În 29 la sută dintre cele 4.500 de cămine de bătrâni de pe teritoriul Angliei s-au înregistrat cazuri de persoane descoperite pozitiv la testul coronavirus, a notat The Independent.

- Advertisement -

Regiunea cea mai afectată din țară este nord-estul, unde s-au înregistrat cazuri la 38 la sută dintre azilele de bătrâni.

În Londra, tot o treime din azile au raportat cel puțin un caz, dar în cartierul Camden e prăpăt.

90 la sută din azilele din acest cartier au fost devastate de coronavirus.

În Hammersmith și Fulham, la fel, din zece azile, la nouă s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

Spitalele de stat au răspândit involuntar virusul Cea mai mare „explozie” a acestui virus în azile s-a înregistrat la Birmingham, unde în 90 de astfel de stabilimente au fost confirmate cazuri.

Al doilea mare oraș în această ierarhie nefastă este Leeds, cu 68 de cazuri.

Din datele prezentate de autorități reiese că 5.000 de persoane din căminele de bătrâni au murit din cauza coronavirusului.

Experții spun că cei de la rețeaua națională de spitale din Anglia ar fi răspândit involuntar coronavirusul în căminele de bătrâni, fiindcă le-a transmis azilelor să-i ia înapoi pe bătrânii care fuseseră prin diverse spitale, pentru a elibera locurile și nimeni nu i-a testat pe aceștia când au revenit în stabilimentele unde își petrec bătrânețea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: