8.2 C
London
Friday, December 17, 2021
8.2 C
London
Friday, December 17, 2021

Specialiștii sugerează că Marea Britanie va evita intrarea în recesiune economică

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană afectează una dintre industriile tradiționale de pe insulă.

Companiile producătoare de ceai se plâng că Brexit va avea un efect negativ asupra afacerilor, după ce prețurile pentru ceaiurile de import au crescut.

Brexit afectează industria de ceaiuri din Marea Britanie s-a plâns directorul uneia dintre cele mai populare companii, potrivit Evonew.ro. Din cauza devalorizării lirei steriline, cei de la Typhoo Tea spun că valoarea ceaiurilor de import a crescut chiar și cu 50 de procente, iar companiile sunt profund afectate de votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Suferim în mod real. Am ajuns într-un punct în care nu mai putem vorbi de sustenabilitate. Noi nu putem să ne mai asumăm aceste pierderi,” a spus Somanath Saha, directorul companiei Typhoo Tea.

În schimb unii analiști britanici spun că ieșirile publice ale companiilor nu sunt altceva decât niște încercări de a obține contracte mai profitabile cu supermarketurile. Dar Saha respinge acuzațiile spunând că devalorizarea lirei a dus la pierderi de 250.000 de lire sterline pe lună iar dacă trend-ul va continua, compania nu va reușit să producă profit în acest an.

Și mai multă îngrijorare este provocată de volatilitatea pieței și asta pentru că nu se pot face predicții, în așa fel încât companiile să își poată planifica investiții sustenabile în perioada următoare.

Deși datele economice, spun specialiștii, sugerează totuși că Marea Britanie va evita intrarea în recesiune economică, creșterea prețurilor pentru consumatori este profund afectată de importurile realizate. Companiile importatoare au mărit prețul produselor pentru a-și proteja profiturile iar tendința a fost continuată chiar și de producătorii locali. Între timp, lira sterlină și-a pierdut 18% din valoare după votul de ieșire a Marii Britanii din UE.

Compania Typhoo Tea are 265 de angajați în Marea Britanie iar în luna martie a anunțat un profit net de 988.800 lire sterline.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: