13.2 C
London
Sunday, October 24, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 24, 2021

Specialiștii în sănătate avertizează carantină obligatorie de 25 de zile în ianuarie

Măsurile anti-COVID ar putea fi relaxate de Crăciun printr-un proiect pe care autorităților de la Londra urmează să îl propună săptămâna viitoare. Dar britanicii ar putea plăti „scump” pentru asta cu o carantină de 25 de zile în ianuarie, avertizează specialiștii în sănătate, potrivit The Sun.

Chiar dacă specialiștii guvernamentali fac eforturi pentru ca sistemul de măsuri antiepidemice să fie întărit în perioada premergătoare Crăciunului pentru a preveni creșterea numărului de infecții, premierul Boris Johnson ar vrea să relaxeze regulile Covid „pentru a permite familiilor să se reunească la sfârșitul anului, care a fost incredibil de dificil”.

- Advertisement -

Miniștrii urmează să anunțe săptămâna viitoare noul sistem de restricții regionale pentru perioada de după 2 decembrie.

Însă, oficialii britanici din Sănătate Publică atrag atenția fiecare zi de relaxare „va costa cinci zile de restricții mai stricte”. Asta ar însemna 25 de zile de carantină după Anul Nou.

„Bula” de patru gospodării

Conform The Sun, „regula celor șase persoane care se pot întâlni” ar urma să se transforme în „regula persoanele din patru gospodării care se pot întâlni”. Acestea ar putea avea voie să se reunească, dar cu condiția să nu se vadă cu nimeni altcineva în perioada festivă. Copiii ar putea fi scutiți de orice restricții în perioada de Crăciun.

Dr. Thomas House, director în Ministerul Sănătății: „Am văzut cât de repede a explodat virusul când studenții s-au întors la universitate, așa că dorim să evităm acest lucru. Dar totul are un risc, iar vizitarea familiei de Crăciun poate fi văzută ca un risc acceptabil”.

O decizie finală va reveni guvernului britanic.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: