15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Specialiștii din Marea Britanie cer guvernului să impună britanicilor să poarte mască obligatoriu

Mai mult de 20 de specialiști în domeniul sănătății publice și medici academicieni au trimis o scrisoare deschisă miniștrilor prin care solicită introducerea măsurii ca purtarea măștilor să devină obligatorie.

Aceștia au argumentat în scrisoare că măsura va fi una dintre cele mai simple, mai ieftine și mai optimiste modalități de a proteja oamenii împotriva COVID-19.

- Advertisement -

Liderul partidului Laburist, Sir Keir Starmer, a cerut de asemenea guvernului să recomande oficial oamenilor să poarte măști de față în mijloacele de transport și în locurile de muncă unde distanțarea socială este dificilă.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus anterior că dorește ca purtarea măștilor de față în transportul public din Capitală să fie obligatorie.

Purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că experții științifici ai guvernului lucrează la un plan care va cuprinde sfaturile cu privire la purtarea măștilor de față și va oferi miniștrilor acest plan în scurt timp.

Scrisoarea deschisă către guvern a fost semnată de personalități în domeniul medical precum Andrew Phillips, profesor de epidemiologie la University College London, Martin McKee, profesor de sănătate publică europeană la London School of Hygiene and Medical Tropical și Paul Roderick, profesor de sănătate publică la Universitatea din Southampton.

Experții avertizează că există „o nevoie urgentă de a asigura populația că este necesar să își acopere fața în locuri publice”, în special în supermarketuri și transporturi publice, „ca o măsură suplimentară pentru reducerea transmiterii comunitare” a virusului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: