15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022
15.6 C
London
Sunday, June 26, 2022

Spania impune carantina pentru turiştii din Marea Britanie, când îşi va deschide graniţele

Spania ia în considerare impunerea unei carantine pentru turiştii din Marea Britanie atunci când îşi va deschide graniţele săptămâna viitoare, a anunţat şefa diplomaţiei spaniole, Arancha Gonzalez Laya, ca răspuns la o politică similară introdusă de Londra săptămâna trecută pentru străinii care vor să meargă în Regatul Unit, relatează Reuters.

Într-o declaraţie pentru BBC, Arancha Gonzalez Laya şi-a exprimat speranţa că Marea Britanie îşi va ridica restricţiile, astfel încât o decizie reciprocă a Spaniei să nu mai fie necesară, potrivit agerpres.ro.

- Advertisement -

Vom fi în dialog cu Marea Britanie pentru a vedea dacă ar trebui să luăm o decizie similară, din moment ce ei au măsuri diferite de restul Uniunii Europene“, a spus ea, într-un fragment transmis în avans dintr-un interviu pentru emisiunea HARDTalk de la BBC.

Marea Britanie, unde s-au înregistrat peste 41.000 de decese legate de coronavirus, şi Spania, cu peste 27.000 de decese, sunt două dintre ţările puternic lovite de pandemie.

Alături de alte state europene, cele două ţări sunt în proces de relaxare a restricţiilor, printre care s-a numărat şi închiderea graniţelor.

Oficialii spanioli nu au făcut nicio menţiune la măsuri de carantină duminică, atunci când guvernul a devansat data la care va permite venirea turiştilor europeni, de la 1 iulie la 21 iunie.

În ultimele săptămâni, Spania a produs o uşoară confuzie printre ţările vecine prin schimbarea repetată a datei şi a condiţiilor pentru ridicarea interdicţiei pentru vizitatorii străini impusă în martie ca răspuns la pandemie.

Turismul reprezintă 12% din economia Spaniei şi asigură unul din opt locuri de muncă, astfel că a devenit esenţial pentru Madrid să încerce să salveze o parte din sezonul de vacanţe estivale.

Ministrul de Finanţe al Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat duminică la Sky News că printre măsurile ce vor fi analizate se numără şi carantina, spunând că guvernul de la Londra ar putea face schimbări, printre care introducerea unor coridoare de trecere pentru cetăţenii anumitor ţări.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: