6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Soţia lui Ion Raţiu, într-un mini-documentar despre votul din 16 noiembrie realizat la Londra

Soţia lui Ion Raţiu, Elisabeta, apare într-un mini-documentar realizat, la Londra, de trei tineri români, despre ziua votului din 16 noiembrie, fiind surprinse secvenţe de dimineaţă până seară, de la cea mai aglomerată secţie de votare din Londra.

Înregistrarea video o arată pe soţia lui Ion Raţiu, Elisabeta, izbugnind în lacrimi la vederea cozii de la secţia de votare

Astfel, de-a lungul zilei, realizatorii documentarului au filmat cadre cu toţi românii care s-au aşezat la coadă, luând şi mici interviuri de la aceştia.
Vreau să-i mulţumesc domnului Ponta că ne-a scos în număr atât de mare în stradă, dar nu pentru el”; „Aşa-i stă bine românului, la coadă” sau „N-au mai stat la coadă ca pe timpul lui Ceauşescu” sunt câteva dintre mesajele românilor de la Londra, surprinse în acest documentar.
Momentul culminant al filmului este cel în care Elisabeta Raţiu, soţia fostului mare om politic al Partidului Naţional Ţărănesc, ajunge la secţia de votare şi lăcrimează la vederea mulţimii de români.
Întrebată dacă România ar trebui să înveţe ceva, Elisabeta Raţiu a spus:
Au nevoie de o schimbare de spirit”.
Ulterior, întrebată dacă a mai văzut vreodată aşa ceva din partea comunităţii române de la Londra, fosta soţie a lui Ion Raţiu a spus: „Niciodată! E ca un vis.”
- Advertisement -

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: