13.9 C
London
Tuesday, June 28, 2022
13.9 C
London
Tuesday, June 28, 2022

Șofer român aflat în Marea Britanie, descrie viața grea din străinătate (video)

Un șofer român care muncește în Marea Britanie a devenit viral pe platforma de socializare TikTok cu o înregistrare în care descrie, cu ochii în lacrimi, viața grea din străinătate.

Liviu Minea a atras atenția a mii de conaționali cu un videoclip care conține un mesaj cu o încărcătură emoțională uriașă, dat fiind subiectul delicat pe care îl atinge: munca departe de casă.

- Advertisement -

În scurt timp, postarea conaționalului nostru a strâns mii de redistribuiri, având un impact uriaș dat fiind mesajul șoferului.

Viaţa în străinătate? Viaţa în străinătate e foarte multă muncă. Pleci noaptea, dimineaţa e noapte, te întorci seara, e noapte.

Şi munceşti, munceşti să îţi asiguri un trai mai bun, un trai mai bun familiei tale. Şi viaţa asta de zi cu zi că de altceva, nu mai ai timp nici de tine.

Te duci, te întorci, şi orele se duc, anii se duc. Parcă mai ieri ziceam: vin să stau trei luni de zile să adun un ban şi au trecut zece ani. Ce să faci?”, este mesajul transmis de Liviu Minea în postarea de pe TikTok.

În situația lui Liviu Minea, șoferul român plecat să-și câștige traiul peste hotare sunt nu mii, ci milioane de alți români, potrivit datelor oficiale.

Astfel, cele mai recente statistici arată că aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecați în afara granițelor.

Motivele emigrării sunt multiple: corupția, calitatea slabă a clasei politice și sărăcia.

Într-un raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) se arăta că diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă diasporă din lume, raportat la numărul total al populației.

  • Italia este țara preferată de români, 1 din 3 conaționali din diaspora locuind acolo (peste 1 milion), urmată de
  • Germania (680.000)
  • Spania (573.000).

Cele trei țări sunt gazda a 93% din diaspora românească. Aproximativ 90% dintre românii plecați în afara granițelor se află în Europa.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: