9.7 C
London
Friday, November 5, 2021
9.7 C
London
Friday, November 5, 2021

Smog toxic va cuprinde Anglia, oamenii sunt rugaţi să nu iasă din casă

Un val de aer toxic va cuprinde joi regiuni din sudul şi centrul Angliei, iar autorităţile au emis alertă de cod roşu.

Departamentul pentru Agricultură şi Afaceri Rurale a declanşat starea de alertă, din cauza aerului toxic care urmează să intre pe teritoriul Regatului. Specialiştii spun că este vorba despre un praf saharian, toxic, şi nu este exclus să se îmbine cu valul care aduce poluarea de pe continent. Astfel, denumirea populară a fenomenului este şi “ploaia de sânge”, pentru particulele toxice purtate de vânt şi care, de obicei, colorează apa în roşu.

Nivelul de pericol a fost ridicat la 8, iar oficialii le cer persoanelor care suferă de astm sau au probleme de respiraţie să nu iasă din casă şi să evite să facă efort în perioada în care norul toxic va înghiţi regiuni extinse din Anglia.

- Advertisement -

De asemenea, va pătrunde un aer cald care va face ca temperaturile să crească brusc în termomentre, până la 17 grade Celsius. În mijlocul iernii, în Marea Britanie, va fi un record.

Ne confruntăm cu o furtună care declanşează cu certitudine astmul. Din cauza poluării şi a schimbărilor meteorologice, creşte riscul de atacuri de astm care pot fi chiar potenţial letale pentru milioane de oameni care au astfel de probleme

, a declarat Andrew Proctor, din departamentul Defra, conform Daily Mirror.

Cei care au probleme de respiraţie şi sunt nevoiţi să iasă din case sunt sfătuiţi să aibă tot timpul asupra lor dispozitivele de inhalare care îi ajută să depăşească perioadele de criză.

Valul de aer cald care va pătrunde în Marea Britanie se va ciocni de aerul rece şi se aşteaptă să declanşeze furtuni sau ploi torenţiale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: