10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Smart a testat in Marea Britanie, masina care merge pe cale ferată (video)

Smart a transformat cea mai nouă generaţie a modelului forfour în “cel mai mic tren din lume“, de fapt un soi de drezină modernă.

La prima vedere, ar putea părea o glumă de 1 Aprilie, deşi data respectivă a trecut de ceva timp. Drezina Smart este însă cât se poate de reală şi are patru jante uriaşe din oţel de 22 de inci, care cântăresc 80 kg fiecare.

Vehiculul a fost proiectat de o echipă de cercetători ai companiei Interfleet din Marea Britanie, care operează de obicei locomotive diesel uriaşe, cu motoare de 16 litri şi o greutate de 70 de tone.

- Advertisement -

Smart-ul cântăreşte însă doar o tonă şi are un motor de un litru. Din motive lesne de înţeles, inginerii au eliminat elementele de direcţie ale maşinii şi au sudat suporţi de aluminiu între axe, pentru a se asigura că roţile rămân fixate pe şine.

Drezina Smart a fost testată pe o porţiune limitată de cale ferată din Sussex, sub atenta supraveghere a echipei din spatele proiectului. Câţiva navetişti au avut ocazia să circule cu “cel mai mic tren din lume“, care a a ajuns fără dificultate la destinaţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

 

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: