15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Simulări de controale de frontieră Brexit la tunelul Canalului Mânecii

Întârzierile mari la M20 ieri au fost cauzate de oficiali francezi care au efectuat teste de control al frontierei Brexit la tunelul Canalului Mânecii.

Cozile de vehicule mari care așteptau să ajungă la intersecție s-au lungit pe toata autostrăzii, aratand cam ce ar urma după încheierea perioadei de tranziție.

- Advertisement -

La un moment dat, o ambulanță cu lumini intermitente albastre s-a străduit să treacă prin cele cinci mile de blocaj in trafic.

Autoritatea autostrăzilor din Anglia au declarat că au închis intrarile și ieșirile la intersecția 11 marți din cauza numărului mare de vehicule grele parcat pe banda de acces.

Se înțelege că problemele au fost cauzate de autoritățile franceze care au efectuat teste privind procedurile de verificare a frontierei la terminalul Eurotunnel din Folkestone.

Un purtător de cuvânt al Getlink, care operează tunelul din Canalul Mânecii, a declarat ieri: „Blocajul (in trafic) sa acumulat în această dimineață în timpul testelor efectuate de autorități în pregătirea Brexitului.”

Purtătorul de cuvânt a declarat marți după-amiază că traficul curge acum „lin” „prin terminal și serviciile funcționau normal.

Se înțelege că alte teste intermitente la frontieră vor fi efectuate înainte ca perioada de tranziție Brexit să se încheie la 31 decembrie.

Autostrăzile din Anglia au declarat într-un comunicat: „Autritatea Portului Dover ne-a informat că noul software pentru controalele la frontieră a fost identificat ca fiind cauza întârzierilor, ceea ce înseamnă că sunt în curs controale de 100%.” 

Acesta a spus că testul a avut loc între orele 6:00 și 15:00 pe Marți și a fost efectuat de Poliția Aux Frontieres, cu teste efectuate și la Portul Dover.  

Autoritatea autostrăzilor Angliei au postat pe Twitter: „M20 la J11 Westenhanger – banda de intrare este acum închisă din cauza aglomerației puternice din zonă din cauza întârzierilor la Eurotunnel. ” 

Din cauza aglomerației mari cu HGV-urile din această locație, din motive de siguranță, am închis și banda de ieșire de la J11 Westenhanger din cauza numarrului mare camioane parcate de-a lungul benzii de acces până la banda de iesire.”

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: