12.1 C
London
Saturday, November 6, 2021
12.1 C
London
Saturday, November 6, 2021

Shared Ownership face posibilă cumpărarea unei proprietăți care altfel nu ar fi fost accesibilă

Shared Ownership face posibilă cumpărarea unei proprietăți care altfel nu ar fi fost accesibilă. Este un plan part buy/part rent (o parte cumpărată, o parte chirie), unde cumpărați doar o parte dintr-o proprietate și plătiți chirie pe partea pe care nu o dețineți.

Această modalitate este concepută ca o piatră de temelie pentru achiziția primei locuințe și să vă posibilitatea să achiziționați părți suplimentare din imobil (procedeu denumit Staircasing în engleză) când vă veți permite acest lucru.

De ce să cumpărați prin Shared Ownership ?

Shared Ownership ajută mulți cumpărători ai primei locuințe să urce cu un picior pe scara proprietății. Achiziția unei locuințe în piața actuală este destul de inacesibilă pentru multă lume, însă Shared Ownership deschide această posibilitate către mai mulți tineri care altfel nu și-ar permite acest lucru. În general, puteți accesa un credit pentru a cumpăra între 25% și 75% dintr-o proprietate. Pentru restul până la 100% veți plăti o chirie subvenționată, la care se mai adaugă o taxă de serviciu lunară (service charge).

Știați că:

- Advertisement -

Pe parcursul anului trecut, nivelul chiriilor au crescut cu circa 15%, echivalentul a £118 pe lună, în medie. Cât mai puteți rezista în acest ritm al creșterii ? Asta în timp ce băncile oferă acum cele favorabile dobânzi din 2008 încoace la credite ipotecare.

Unde să căutați proprietăți disponibile prin Shared Ownership

Asociații de locuințe care vând proprietăți Shared Ownership:

Housing associations selling SO homes: A2Dominion Group (a2dominion.co.uk); Affinity Sutton (affinitysutton.com); AmicusHorizon (amicushorizon.org.uk); Catalyst Housing (chg.org.uk); Circle (circle.org.uk); East Thames Group (east-thames.co.uk); Family Mosaic (familymosaicsales.co.uk); Genesis Housing Association (genesisha.org.uk); The Guinness Partnership (guinnesspartnership.com); The Hyde Group (hyde-housing.co.uk); L&Q (lqpricedin.co.uk); Metropolitan (mho.co.uk); Network Housing Group (networkhg.org.uk); Newlon Housing Trust (newlon.org.uk); Notting Hill Housing (nottinghillhousing.org.uk); Peabody (peabody.org.uk); Southern Housing Group (shgroup.org.uk); Viridian (viridianhousing.org.uk).

Mai multe informații disponibile aici (în Engleză):

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: