16 C
London
Friday, June 24, 2022
16 C
London
Friday, June 24, 2022

Serviciile secrete din Marea Britanie anunta riscul unor atentate imposibil de detectat

Serviciile secrete din Regat au atentionat ca exista riscul unor noi si surprinzatoare atentate teroriste pe teritoriul tarii iar executantii vor fi practic imposibil de detectat la timp.

Serviciile de informatii britanice estimeaza , intr-un nou raport, ca gruparea terorista Statul Islamic inregistreaza mari infrangeri militare insa poate folosi femei si copii care revin din Siria in Marea Britanie pentru atacuri devastatoare.

Amenintarea pe care o reprezinta femeile poate fi atat de mare incat este imposibil sa o masuram cu mijloacele de informatii disponibile”, se arata in acest raport care a parvenit si presei britanice.

- Advertisement -

Potrivit datelor serviciilor secrete, aproximativ 850 de cetateni ai Regatului Unit au plecat in Siria si in Irak, majoritatea alaturandu-se jihadistilor.

Peste jumatate din ei au revenit pe teritoriul britanic. Printre cei care au ramas in teritoriile controlate de ISIS figureaza 80 de femei si 90 de copii. Raportul avertizeaza si ca numeroase femei au fost special instruite de catre teroristi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcenational

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: