5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021
5.7 C
London
Thursday, December 9, 2021

Serviciile secrete britanice “este foarte mare probabilitatea unor noi atentate teroriste”

Serviciile secrete ale Marii Britanii, afirmă că este foarte mare probabilitatea unor noi atentate teroriste organizate de Statul Islamic.

Serviciile secrete britanice au cerut administrațiilor aeroporturilor și ale centralelor atomoelectrice (CAE) din țară ca să intensifice regimul de securitate al acestor obiective de importanță strategică, scrie sputnik.

Structurile de securitate presupun că teroriștii din ISIS și alte organizații teroriste ar putea identifica o modalitate prin care să instaleze în dispozitivele electronice (laptopuri și telefoane mobile) material explozibil care nu poate fi detectat în cazul unor verificări efectuate de instituțiile abilitatea.

În acest context, există riscul că această tehnologie ar putea fi utilizată în aeroporturile din Europa și SUA.

- Advertisement -

Totodată, se presupune că hackerii din grupările teroriste au încercat să penetreze sistemul cibernetic al CAE. Ministrul Industriei Energetice al Marii Britaniei, Jessye Norman, a declarat pentru presă că sistemele informaționale ale CAE trebuie să garanteze cu orice preț securitatea cibernetică.

Guvernul britanic este pregătit să înfrunte orice tip de atac cibernetic, fiind alocate 1,9 miliarde lire sterline pentru îmbunătățirea sistemului de securitate cibernetică a țării“, a menționat ministrul britanic.

Despre riscurile existente și „noile metode” de lucru a grupărilor extremiste factorii de decizie au fost preîntâmpinați, inclusiv de către serviciile secrete americane.

De asemenea în Marea Britanie au fost interzise la bordurile avioanelor gadgeturi care sunt mai mari decât mărimea unui telefon mobil sau a unui smartphone, aplicând aceste interdicții pentru zborurile spre Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunis și Arabia Saudită.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: