6.2 C
London
Sunday, November 7, 2021
6.2 C
London
Sunday, November 7, 2021

Serviciile consulare din UK, doar cu programare pe internet

De miercuri, 1 februarie 2017, Secția Consulară din cadrul Ambasadei României la Londra va efectua servicii doar în baza unei programări prealabile, pentru românii care au reședința sau domiciliul pe teritoriul Marii Britanii. Aceștia trebuie să intre pe site-ul www.econsulat.ro, unde vor completa un formular pentru obținerea serviciilor consulare dorite.

Oficialii români subliniază că aceste programări pentru serviciile consulare sunt gratuite, iar site-ul www.econsulat.ro este deja funcțional.

”Orice serviciu consular poate fi obținut în doar trei pași – se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei României la Londra, londra.mae.ro.

  • 1. Alegeți serviciul consular de care aveți nevoie și completați datele cerute.
  • 2. Cererea va fi verificată de către personalul consular, care fie o validează, fie o trimite înapoi spre completare cu elementele lipsă, dacă este cazul. Validarea cererii dumneavoastră vă va permite să vă programați direct în ziua și ora la care să vă prezentați la sediul secției consulare.
  • 3. Sunteți așteptați la sediul secției consulare, în ziua și ora la care v-ați programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.
- Advertisement -

Serviciile consulare sunt următoarele:

  • Cetățenie: dobândirea, redobândirea, renunțarea la cetățenia română, clarificarea statutului juridic.
  • Documente de călătorie: titlu de călătorie, pașaport simplu electronic, pașaport simplu temporar, prima carte de identitate.
  • Acte de stare civilă: înscriere, înregistrare certificat de naștere, deces, căsătorie.
  • Acte notariale: procuri, declarații, efectuarea și legalizarea de traduceri, certificări.
  • Obținere acte din România: cazier judiciar, duplicat/extras multilingv după acte de stare civilă.
  • Alte servicii: pașaport mortuar, apostilare/supralegalizare, verificarea autenticității permisului de conducere.

Autoritățile consulare susțin că, prin accesarea www.econsulat.ro, va fi eliminată așteptarea la ghișee, serviciul consular va fi rezolvat rapid și, mai ales, nu va mai exista riscul ca solicitanții să fie trimiși după documente necesare pe care nu le au asupra lor.

Dacă există, totuși, cetățeni români cu reședința sau domiciliul pe teritoriul Marii Britanii care nu utilizează ori nu au acces la internet, aceștia vor putea efectua programări direct la sediul Secției Consulare din Londra.

Programările pentru vize se vor realiza, ca și până acum, prin intermediul portalului E-Viza, pagina web http://evisa.mae.ro” – precizează comunicatul Ambasadei României la Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: