1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Seful serviciului de sănătate din Marea Britanie “un pahar de vin poate fi periculos”

Un pahar de vin nu face rău nimănui, spuneau până acum medicii, însă şeful serviciului de sănătate din Marea Britanie atrage atenţia asupra pericolelor pe care le prezintă această licoare.

Alcoolul devine un “ucigaş tăcut“, spune Duncan Selbie, preşedintele National Health Security (NHS). Un pahar de vin are acelaşi efect ca trei shot-uri de vodcă, avertizează medicul, precizând faptul că numărul deceselor din pricina bolililor cauzate de consumul de alcool a crescut cu 500%, din anii 70 şi până acum.

- Advertisement -

Selbie numeşte un “ucigaşi tăcuţi” şi bolile de ficat, adăugând că 75% din cazurile de ciroză sunt diagnisticate după ce suferindul este spitalizat şi nu se mai pot face multe pentru a-i salva viaţa;

De asemenea, un alt pericol reprezentat de vin, cel alb, este acela că atacă dinţii, iar smalţul, învelişul protector de calciu, începe să se deterioreze. Acidul subţiază smalţul, slăbindu-i structura. Acest lucru poate conduce la expunerea nervilor şi apariţia durerilor. Din acest motiv experţii recomandă clătirea frecventă a gurii.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: