6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Sefii de la Romgaz au fost la Londra pentrui a se promova

Bursa de Valori Bucureşti alături de directori ai Rom­gaz şi Electrica, brokeri şi bancheri de investiţii au fost vineri la Londra pentru a se promova în faţa fondurilor ce dispun de sute de miliarde de dolari pentru investiţii cu randamentele ridicate pe care le aduc companiile româneşti din energie.

„Randament al dividendului de 8% pe an şi câteva sute de milioane de euro în conturi, aşa ceva nu există“, a fost reacţia unui fond de investiţii cu active de miliarde de dolari când un bancher român de investiţii i-a prezentat acestuia oportunitatea investiţiei în acţiunile Romgaz.

- Advertisement -

Randamentul dividendului este un indicator ce arată cât numerar câştigă un investitor la fiecare leu investit într-o acţiune, măsurat ca procent dintre dividendul încasat şi preţul acţiunii. Cu cât indicatorul este mai ridicat, cu atât acţiu­nea este mai atractivă.

Iar exemplul Romgaz nu este singular, pentru că mai multe companii româneşti listate la bursa din Bucureşti se mândresc cu randamente ridicate ale dividendului şi în acelaşi timp cu conturile pline de numerar.

Totuşi rezervele ridicate de cash indică şi faptul că aceste companii nu investesc.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: