12 C
London
Saturday, July 2, 2022
12 C
London
Saturday, July 2, 2022

Securitate sporită în Europa după atacul din târgul de Crăciun de la Berlin

Şoc în Europa după atacul din târgul de Crăciun de la Berlin. Mai multe ţări europene întăresc măsurile de securitate.

În capitala germană târgurile rămân închise, iar în celelalte landuri aceste spaţii ar urma să fie protejate cu blocuri de beton.

Germania dublează numărul poliţiştilor pe străzi şi în pieţe. Unii vor fi dotaţi cu mitraliere. Târgurile de Crăciun din landuri vor rămâne deschise în condiţii severe de securitate.

- Advertisement -

Şi Austria este în alertă maximă, iar Londra a anunţat că revizuieşte măsurile de securitate pentru manifestările publice de Crăciun şi de Revelion.

Cabinetul de la Roma s-a reunit în şedinţă specială pentru a analiza situaţia creată după atacul de la Berlin.

Parisul a prelungit recent starea de urgenţă, aşa că este în alertă maximă.

François Hollande, preşedintele Franţei: “Cooperarea dintre serviciile de informaţii franco-germane este  foarte puternică. În Franţa s-au dat toate instrucţiunile ca să asigurăm cât de mult posibil toate locurile publice şi în particular târgurile de Crăciun”.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că starea de urgenţă le permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

La Bruxelles, poliţia a reţinut un suspect în cadrul unei ample operaţiuni antitero, care a blocat un întreg cartier pentru câteva ore.

Potrivit Parchetului federal, individul reţinut ar fi proferat ameninţări cu caracter terorist. Autorităţile nu au ridicat nivelul de alertă, însă evaluează oportunitatea menţinerii serbărilor publice de Crăciun şi de Revelion.

Târgul de Crăciun din Bruxelles este protejat de poliţişti şi de militari. Arterele pietonale sunt prevăzute cu obstacole, astfel încât atacuri de felul celor de la Berlin sau Nisa să nu fie posibile.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcestiri

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: