15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Secția Consulară a Ambasadei României la Londra își suspendă activitatea

Secția consulară a ambasadei României în Marea Britanie își suspendă, pe termen nelimitat, serviciile care presupun prezența fizică a publicului, scrie Secția consulară pe pagina de Facebook.

Măsura a fost luată pentru protejarea cetăţenilor faţă de riscul epidemiologic reprezentat de coronavirus.

- Advertisement -

Serviciile consulare care presupun prezenţa publicului la Secţia consulară a Ambasadei României la Londra sunt suspendate începând de luni 16 martie 2020 pe o durată nedeterminată, a anunţat ambasada sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook.

Prin urmare, programările stabilite pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj electronic va fi transmis fiecărei persoane care a solicitat o programare prin intermediul platformei www.econsulat.ro.

Măsura a fost luată pentru protejarea cetăţenilor faţă de riscul epidemiologic reprezentat de coronavirus/COVID-19, fiind justificată de necesitatea de a evita situaţia în care aglomerările din spaţiile de lucru ale Secţiei Consulare de la Londra pot constitui circumstanţe de propagare a COVID-19 în rândul cetăţenilor români, fie că este vorba de cei care au nevoie de servicii consulare, fie că este vorba de cei care le prestează.

Secţia consulară a Ambasadei României la Londra va continua să asigure asistenţă consulară pentru cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite şi va efectua servicii consulare doar în situaţii de urgenţă, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei, etc.).

De îndată ce activitatea cu publicul va fi reluată, vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura posibilitatea reprogramării tuturor solicitanţilor ale căror programări iniţiale au fost anulate, precizează ambasada.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: