18.4 C
London
Monday, June 27, 2022
18.4 C
London
Monday, June 27, 2022

Secretarul de stat Michael Gove: “Nu vă faceți planuri de vacanță în Marea Britanie prea curând”

Secretarul de stat Michael Gove, a sfătuit turiștii străini să nu-și facă planuri de vacanță în Marea Britanie prea curând, notează Daily Mail.

Sfatul lui Gove nu este însă exclusiv pentru cetățenii altor țări. El i-a îndemnat și pe englezi să stea mai mult pe-acasă după ce se vor ridica restricțiile, oricât de mult și-ar dori să se îndrepte către locurile de vacanță preferate din Regat.

- Advertisement -

Dacă s-ar forma aglomerări în aceste locuri, iar printre oameni ar fi persoane infectate, dar asimptomatice și deci nedepistate, ar putea apărea noi focare de COVID.

Una din cele mai mari temeri ale locuitorilor din zonele turistice este că oamenii vor da năvală după ridicarea carantinei și îi vor pune în pericol.

Oficialii din turism încearcă să găsească soluții pentru redeschiderea afacerilor din domeniu și a unora dintre atracțiile turistice, dar păstrarea distanțării sociale e călcâiul lui Ahile și le dă mari bătăi de cap în conceperea unui plan care să întrunească toate condițiile.

În Cornwall și în Snowdonia – o regiune muntoasă din nord-vestul Țării Galilor, unde se află Parcul Național Snowdonia -, localnicii și-au făcut foarte clară poziția cu privire la primirea turiștilor în perioada următoare, prin amplasarea unor panouri prin care îi “îndeamnă” pe cei care nu-s din zonă să… plece acasă.

Visit Britain, oficiul de turism din Regatul Unit, estimează că pandemia de COVID va duce anul acesta la o scădere a numărului de turiști cu 22 de milioane. Turismul britanic ar urma că piardă în jur de 15 miliarde de lire sterline.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: