7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Seară comemorativă organizată de Ambasada României la Londra

Ambasada României la Londra şi Institutul Cultural Român organizează, joi, la sediul ICR, un eveniment comemorativ, de readucere în atenţie, prin intermediul fotografiei, muzicii şi filmului, a destinului tragic al comunităţii evreieşti din România şi Europa în perioada Holocaustului.

Conform unui comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, evenimentul se desfăşoară sub egida preşedinţiei române a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Vor deschide evenimentul Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, şi Sir Eric Pickles, reprezentant special al UK pe problematici post-Holocaust.

Seara va continua cu vernisajul expoziţiei fotografice dedicate unor români desemnaţi „drepţi între popoare” de către Memorialul Yad Vashem, realizate de catre Institutul Naţional „Elie Wiesel” pentru Studierea Holocaustului din România, în parteneriat cu United States Holocaust Memorial şi Memorialul Yad Vashem, se arată în comunicat.

- Advertisement -

Tot cu această ocazie, Cvartetul Forna va interpreta o suită de piese compuse de muzicieni închişi în lagărele de concentraţie naziste, printre care se numără Viktor Ullman, Hans Krasa şi Gideon Klein, dar şi de românul Ludovic Feldman, salvat de la deportare de către George Enescu şi Mihail Jora.

Pe parcursul evenimentului va rula proiecţia filmului „Şi lespezile vorbesc…Cimitire evreieşti din Moldova şi Bucovina„, realizat de Florin Costache şi produs de Fundația Art Promo, cu sprijinul Guvernului României prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

When: Thursday, 19 January 2016 from 19:00 to 21:00
Where: Romanian Cultural Institute – 1 Belgrave Square London SW1X 8PH

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: