12.4 C
London
Monday, September 20, 2021
12.4 C
London
Monday, September 20, 2021

Se anunta vant de 100 km/h in Marea Britanie pentru urmatoarele zile

Temperaturi la pragul de inghet si rafale de vant de aproape 100 km/h sunt prognozate pentru urmatoarele zile pe durata trecerii “ramasitelor” uraganului Lorenzo deasupra Marii Britanii.

Serviciul de meteorologie britanic, Met Office, a avertizat cu privire la posibilitatea producerii, in zilele de joi si vineri, a unor pene de curent si a unor probleme de transport pe caile rutiere, feroviare si de feribot, in Irlanda de Nord, sud-vestul Angliei si Tara Galilor, relateaza miercuri Press Association.

Potrivit Met Office, furtuna, insotita de ploi torentiale si viteze ale vantului de aproape 100 km/h, va atinge joi zonele de tarm din Irlanda de Nord.

- Advertisement -

In unele regiuni din centrul si estul Angliei, temperaturile nocturne ar putea atinge pragul de inghet pe fondul patrunderii unei mase de aer rece, din nord, a declarat purtatoarea de cuvant a Met Office, Nicola Maxey.

O avertizare cod galben a fost emisa pentru ziua de joi in zonele de coasta ale Irlandei de Nord.

Uraganul Lorenzo a scazut in intensitate si a fost retrogradat la categoria 1 pe scala Saffir-Simpson, care are cinci trepte, si este de asteptat sa se transforme intr-un ciclon tropical puternic atunci cand se va apropia de Irlanda, joi dupa-amiaza, a anuntat miercuri Centrul National pentru Uragane din Statele Unite (NHC), citat de Reuters.

Uraganul Lorenzo a atins miercuri dimineata Insulele Azore, provocand cateva incidente minore, precum copaci doborati de-a lungul acestui arhipelag portughez din Oceanul Atlantic.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: