16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021
16.1 C
London
Wednesday, October 27, 2021

Se anunţă o nouă revoluţie economică care porneşte din Marea Britanie

Marea Britanie îşi forţează companiile să publice diferenţele salariale dintre directori şi angajaţi.Analiştii spun că salariaţii vor cere bani mai mulţi.

Marea problemă economică şi socială a acestui deceniu este inegalitatea care ia diferite forme. Cea mai gravă este cea a distribuirii veniturilor.

Îngrijorată de inegalitatea în creştere, Marea Britanie a a­nun­ţat la sfârşitul lunii august o se­rie d­e măsuri menite să spo­­reas­că transparenţa privi­toa­re la plăţile primite de executivii din com­­pa­nii, sperând astfel să crească pre­si­­u­nile asupra companiilor care oferă pa­­chete generoase de plăţi şefilor, dar li­mi­tează plăţile angajaţilor de rând.

Ob­ser­­va­torii apreciază că măsurile vor de­ter­­­mi­na angajaţii să ceară majorări de salarii.

- Advertisement -

Diferenţa nu este atât de mare în cazul Marii Britanii, însă aceasta a crescut totuşi semnificativ în ultimii ani. CEO-ul unei companii incluse în indicele FTSE 100 a băgat în buzunar de 129 de ori mai mult decât un angajat obişnuit anul trecut, în creştere de la de 45 de ori cu 20 de ani în urmă.

Executivii nu vor fi obligaţi să introducă majorări salariale, însă aceştia chiar par îngrijoraţi de ceea ce se va întâmpla, în opinia editorialistului FT.

Măsurile vor genera conflicte între angajaţi pentru că plăţile vor fi scoase din context.

Executivii ştiu cel mai bine care este impactul transparenţei plăţilor, aceasta constituind principalul factor din spatele creşterii sumelor pe care le primesc.

De anul viitor, Marea Britanie va realiza de asemenea un clasament al firmelor mari după diferenţa dintre plăţile oferite femeilor şi cele primite de bărbaţi. Companiile cu peste 250 de angajaţi vor fi obligate să dezvăluie cât plătesc ca salarii şi bonusuri angajaţilor bărbaţi şi femei, potrivit The Guardian.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: