10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Scoția și Irlanda de Nord rămân în UE, Marea Britanie se destramă

Miniştrii de finanţe din zona euro au evaluat luni impactul deciziei Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană, atrăgând atenţia Marii Britanii asupra riscului de a deveni, în consecinţă, ‘Mica Britanie’ (‘Little Britain’).

Reuniţi pentru prima dată după referendumul britanic de la 23 iunie, miniştrii de finanţe din cele 19 ţări care folosesc moneda unică au presat Londra să acţioneze rapid pentru a rezolva o situaţie care produce probleme economiei europene.

Astfel, ministrul austriac de finanţe Hans Joerg Schelling a salutat faptul că Theresa May va deveni viitorul prim-ministru britanic, însă el a cerut o ‘decizie rapidă‘ în ceea ce priveşte organizarea de noi alegeri pentru a scoate pieţele din ‘incertitudine‘.

- Advertisement -

Cred că va exista un ‘Brexit light’, că Scoţia nu va părăsi UE, că Irlanda de Nord va rămâne probabil în UE şi că Marea Britanie va deveni, fără îndoială, ‘Mica Britanie’ (‘Little Britain’)“, a spus Schelling.anunturiuk.com Little-Britain

Preşedintele Eurogrupului, ministrul olandez de finanţe, Jeroen Dijsselbloem, a pledat de asemenea pentru o rezolvare rapidă. “Cu cât vom putea rezolva mai repede această situaţie dificilă, cu atât va fi mai bine“, le-a spus Dijsselbloem jurnaliştilor.

“Abia aşteptăm să lucrăm cu oricine va rezulta din acest proces democratic. Şi trebuie să găsim soluţii la Brexit, care produce numeroase probleme, nu doar în Marea Britanii, dar şi în Europa”, a explicat preşedintele Eurogrupului.

Premierul britanic David Cameron a lăsat pe seama succesorului său responsabilitatea să oficializeze divorţul ţării sale de UE şi să demareze negocierile privind viitoarea relaţie comercială, un proces pe care europenii vor să îl vadă început cât mai repede posibil.

Theresa May, care îi va succeda miercuri lui David Cameron în funcţia de premier, a declarat luni că vrea ca Marea Britanie ‘să negocieze‘ cel mai bun acord cu Uniunea Europeană privind Brexitul, informează agerpres.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: