-1 C
London
Monday, November 29, 2021
-1 C
London
Monday, November 29, 2021

Scoţia şi-ar putea suspenda efortul de a deveni independentă (video)

Scoţia şi-ar putea suspenda efortul de a deveni independentă dacă Marea Britanie evită un “Brexit dur” în care ea pierde accesul la piaţa unică a Uniunii Europene, a declarat vineri şefa guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, citată de Reuters.

Nicola Sturgeon a spus că încă vrea ca Scoţia să rămână membru al UE, dar că doreşte să se ajungă la un acord asupra Brexit acceptat de toate entităţile Regatului Unit, informează agerpres.ro.

În timp ce Regatul Unit în ansamblu s-a pronunţat într-un vot strâns în favoarea părăsirii UE la referendumul din iunie, alegătorii scoţieni au vrut să rămână în blocul comunitar.

- Advertisement -

Luna trecută, guvernul scoţian şi-a stabilit poziţia asupra Brexit, inclusiv opţiunea preferată de Sturgeon a unei Scoţii independentelk,  ce rămâne în UE.

Am fost dispusă şi sunt dispusă să-mi pun deoparte opţiunea preferată de independenţă în UE pentru a vedea dacă putem explora un consens şi o opţiune de compromis“, a declarat Sturgeon la radio BBC.

Cu toate acestea, ea a adăugat că orice suspendare a efortului pentru independenţă va fi temporară. “Cred că Scoţia va deveni independentă şi cred că aceasta este direcţia de mers“, a spus şefa guvernului scoţian.

Prim-ministrul Theresa May intenţionează să lanseze până la sfârşitul lunii martie negocierile cu UE privind condiţiile părăsirii blocului comunitar. Unii membri ai guvernului de la Londra au sugerat posibilitatea ca Marea Britanie să contribuie financiar la bugetul comunitar şi după ieşirea din UE, dacă în schimb i se va menţine accesul la piaţa unică.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: