12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Sclavie moderna la fabrica unui român din Birmingham

Ofițeri de poliție și de la Home Office au efectuat astăzi o razie la o fabrică din Birmingham, unde aveau informații că sunt exploatați muncitori, unii și locuind în incinta fabricii, după cum scrie Birmingham Mail.

Potrivit informațiilor din presa locală, Star Frozen Foods, din Tyseley’s Wharf Road industrial estate, este deținută de un român. Polițiștii și angajații Birmingham council au adus la fața locului și un autobuz pentru a-i duce pe muncitori la interogatoriu, dar și pentru a le fi oferită asistență.

Inspectorul șef Colin Mattison, responsabil cu oprațiunile împotriva sclaviei moderne, a catalogat aceste infracțiuni ca unele care se desfășoară în văzul tuturor.

Infractorii exploatează persoane pentru câștiguri materiale. Ei controlează cazarea și plățile și deseori bagă oamenii în datorii intenționat, pentru a-i putea controla”, a decarat Mattinson.

- Advertisement -

Acesta pune creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă pe o mai bună cooperare cu comunitățile și informațiile primite de la public.

Cine are informații despre astfel cazuri poate suna la poliție la 101 sau să raporteze anonim prin Crimestoppers la 0800555111.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: