4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.9 C
London
Saturday, November 27, 2021

Schimburile comerciale între România şi Marea Britanie au atins un nivel record

Volumul schimburilor comerciale bilaterale între România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a atins un nou nivel record în 2016, de 4,028 miliarde de euro, creşterea faţă de 2015 fiind de 2,06%, iar excedentul comercial a fost de 946 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Londra remis, vineri, AGERPRES.

Anul 2016 a fost caracterizat şi de o evoluţie ascendentă a exportului românesc pe piaţa britanică, cu o creştere de +4,6% faţă de anul precedent. Valoarea totală a exporturilor României pe piaţa Marii Britanii s-a ridicat la 2,487 miliarde de euro, poziţionând partenerul englez pe locul 5, atât la nivelul statelor membre UE, cât şi în clasamentul general, cu o pondere de 4,33% în totalul exporturilor României‘, se arată în document.

Potrivit acestuia, România a exportat cel mai mult maşini şi aparate, echipamente electrice şi părţi ale acestora, produse şi materiale textile, vehicule, aeronave, vase şi echipamente auxiliare de transport.

- Advertisement -

‘Importurile României din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord au înregistrat 1,541 miliarde de euro în 2016, deţinând o pondere de 2,29% în totalul importurilor româneşti.

UK se situează pe locul 16 în clasamentul general la import, respectiv locul 13 între statele UE.

Importurile s-au axat, în perioada analizată, pe următoarele grupe de produse: maşini, aparate, echipamente electrice şi părţi componente (26,69%), materiale textile şi articole de îmbrăcăminte (22,10%), produse ale industriei chimice (16,92%), vehicule, aeronave şi echipamente auxiliare de transport (8,16%), materiale plastice, cauciuc şi articole din cauciuc (5,63%) şi metale comune şi articole similare (4,66%)’, informează Ambasada.

Anul trecut s-au înregistrat şi cele mai ridicate valori din istoria relaţiilor comerciale dintre România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din punct de vedere al excedentului comercial.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcejurnalul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: