10.4 C
London
Thursday, April 14, 2022
10.4 C
London
Thursday, April 14, 2022

Schema “Furlough” prelungitâ până la sfârșitul lunii octombrie (video)

Muncitorii vor primi 80% din salarii dacă nu pot lucra, dar costurile vor fi împărțite cu angajatorii de la sfârșitul lunii iulie.

Rishi Sunak, ministrul de finanțe britanic a spus că de la sfârșitul lunii iulie vor exista măsuri pentru a asigura că costul schemei de menținere a locurilor de muncă este împărțit cu angajatorii.

- Advertisement -

Cei care lucrează full-time vor primi în continuare 80% din salariul actual, până la 2.500 de lire sterline.

Din august până în octombrie, schema va continua pentru toate sectoarele și regiunile din Marea Britanie. Angajatorii vor putea chema angajații la muncă, pentru început doar part-time.

În total, 7,5 milioane de persoane au beneficiat de această schemă, cu un cost de 10 miliarde de lire sterline din bugetul de stat.

Aproape un milion de firme – în total 935.000 – au beneficiat de ajutorul guvernului britanic.

Sunak a declarat astăzi în parlament: „Extind schema pentru că nu renunț la oamenii care se bazează pe ea.

Astăzi mesajul nostru este simplu. Noi am susținut oamenii și afacerile britanice atunci când am intrat în această criză și vom fi alături de ei atunci când vom trece peste ea.”

Costul economic al carantinei este unul exorbitanit, Sunak a subliniat săptămâna trecută că schema costă contribuabililor aproape la fel ca și NHS-ul care este în jur de 125 de miliarde de lire sterline pe an.

Furlough Scheme:
Furlough înseamnă „concedierea sau suspendarea temporară”. Nu este un termen recunoscut în dreptul muncii din Marea Britanie…este utilizat în mod obișnuit în SUA, motiv pentru care a lăsat mulți nedumeriți atunci când cancelarul a folosit anume acest termen. Guvernul spune ca pentru a face parte din această schemă trebuie să rămâi angajat, dar să nu lucrezi.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: