11.9 C
London
Monday, June 21, 2021

Schema de testare pentru coronavirus în Marea Britanie va fi deschisă unui grup mult mai larg de oameni

- Advertisement -

Schema de testare pentru coronavirus în Marea Britanie va fi deschisă unui grup mult mai larg de oameni, între care cei cu vârsta peste 65 de ani cu simptome şi toate persoanele aflate în case de îngrijire, a declarat marţi ministrul sănătăţii Matt Hancock.

Oricine lucrează sau locuieşte într-o casă de îngrijire va putea avea acces la un test indiferent dacă are sau nu simptome”, a spus ministrul, citat de Reuters. ‘Sunt hotărât să fac tot ce pot pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili“, a adăugat el, potrivit agerpres.ro.

- Advertisement -

Hancock a spus, de asemenea, că guvernul este pe cale de a-şi îndeplini obiectivul de 100.000 de teste pe zi până la sfârşitul lunii, iar până la sfârşitul săptămânii numărul de kituri de testare la domiciliu disponibile pe zi ar urma să se ridice la 25.000, de la 5.000.

Bilanţul oficial total al infectărilor este în Marea Britanie de 161.145, iar al deceselor provocate de COVID-19 este de 21.678, după cum a anunţat marţi ministrul britanic al sănătăţii. Alte câteva mii de decese, dar care nu sunt contabilizate la cifrele oficiale, sunt în căminele de bătrâni.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news