6.1 C
London
Friday, January 14, 2022
6.1 C
London
Friday, January 14, 2022

Scandal in Marea Britanie din cauza semnelor de punctuatie

[quote_box_center]Mai multe localitati din Marea Britanie se confrunta cu situatie delicata dupa ce unele primarii au decis sa renunte la semnele de punctuatie din numele strazilor.[/quote_box_center]
Acest lucru a avut loc in dorinta de a ajuta activitatea serviciilor de urgenta.

Tim Ward, care face parte din consiliul orasului Cambridge, a explicat ca problema este faptul ca sistemele informatice nu recunosc anumite semne de punctuatie, arata AFP. La inceputul acestui an un adolescent a murit din cauza ca o adresa a fost confundata cu alta din cauza unui apostrof.

- Advertisement -

Aceasta modificare a starnit controverse in randul aparatorilor limbii engleze. “Virgula va fi urmatoarea“, au spus acestia.

Kathy Salaman, director al The Good Grammar Company, o organizatie din Cambridge, sustine ca in Marea Britanie exista tendinta de a scapa de tot ceea ce este greu de realizat.

[pull_quote_center]Nu stiu de ce computerele lor nu au fost programate pentru a recunoaste apostroful[/pull_quote_center] a declarat John Richard, fondator si presedinte al Societatii pentru Protectia Apostrofului.

Acesta a adaugat ca oamenii sunt foarte lenesi sau foarte ignoranti si ca din aceasta cauza limba are de pierdut.

In tari precum Statele Unite ale Americii sau Australia, apostroful a disparut de multa vreme de pe semnele stradale.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: