15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.7 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Șase suspecți de terorism au fost reținuți în Marea Britanie, Spania și Germania

Şase oameni acuzaţi de legături cu Statul Islamic au fost arestaţi într-o operaţiune coordonată de polițiile din Spania, Marea Britanie și Germania. Suspecții sunt bănuiți și de îndoctrinarea și racolarea de noi membri pentru organizația teroristă Daesh.

Operațiunea comună s-a finalizat cu un arestat în Marea Britanie, unul în Germania și patru la Palma de Mallorca, în Spania. Agenții au colaborat prin intermediul agențiilor Uniunii Europene: Europol, Eurojust și Sirene, care au facilitat schimbul de informații necesare pentru depistarea acestei celule.

Este o operaţiune care arată cât de importantă este cooperarea internaţională între poliţişti pentru combaterea terorismului.

Dovadă este  faptul că simultan au avut loc percheziţii şi arestări în Palma de Mallorca, Marea Britanie şi Germania, a declarat ministrul spaniol de Interne, Juan Ignacio Zoido.

- Advertisement -

Persoanele arestate în urma operațiunii publicau clipuri video cu mesaje pro-Daesh și conținut violent. Pe deasupra, organizau și întâlniri secrete care aveau loc săptămânal cu scopul de a recruta tineri pentru armata organizației teroriste Daesh din Siria și Irak.

Ancheta a început acum doi ani după descoperirea unei pagini web cu o serie de clipuri video care arătau îndoctrinarea și călătoria spre Siria a unui tânăr musulman, rezident în Spania.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: