15 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Sancţiuni stricte începând cu luna septembrie pentru părinţii din Marea Britanie

Noi măsuri pun pe jar părinţii din Marea Britanie. Ministrul Educaţiei, Gavin Williamson, a anunţat că, în cazul în care aceştia nu îşi trimit copiii la şcoală, se pot aştepta la sancţiuni stricte începând cu luna septembrie 2020.

Cu excepţia cazului în care există un motiv întemeiat pentru absenţă, vom aplica amenzi familiilor“, a spus Williamson. Acesta doreşte revenirea la obligativitatea frecventării şcolare pe viitor, iar sancţiunile ar fi un pas important în acest sens.

Opinia cadrelor didactice: Mai multă flexibilitate

- Advertisement -

Multe cadre didactice se opun şi solicită mai multă flexibilitate, motivând că amendarea părinţilor nu este o „abordare corectă”.

Mulţi părinţi vor fi speriaţi şi neliniştiţi”, consideră Geoff Barton, liderul sindicatului profesorilor ASCL. De asemenea, există îngrijorări cu privire la faptul că măsura ar putea creşte nivelul de anxietate resimţit de elevi.

Cum au răspuns părinţii? 

Majoritate părinţilor intervievaţi de BBC au răspuns că, deşi nu sunt de acord cu cei care încurajează abandonul şcolar, ar prefera ca decizia de a frecventa sau nu cursurile să rămână la latitudinea fiecăruia.

Măsura e privită de unii părinţi ca „ameninţare” sau „glumă proastă”, aceştia acuzând „lipsa de politeţe” cu care li se impun regulile.

Aceştia contestă şi propunerea lui Williamson ca la revenirea la şcoală să nu se ţină cont de o distanţare fizică de 1-2 metri.

Acesta a precizat că protecţia elevilor se va baza pe „reducerea numărului de puncte de transmisie” din şcoli.

Cine decide dacă o absenţă este sau nu motivată?

Decizia cade în mâinile profesorilor. Aceştia vor stabili dacă absenţa va duce sau nu la amendarea părinţilor. În caz afirmativ, familia elevului „lipsă” va plăti 60 de lire sterline sau 120 de lire sterline (dacă amenda nu e achitată în 21 de zile).

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: