6.7 C
London
Wednesday, November 17, 2021
6.7 C
London
Wednesday, November 17, 2021

Salarii mari în domeniul construcțiilor din Marea Britanie

Companiile în Marea Britanie din domeniul construcțiilor angajează muncitori străini pe care-i plătesc cu 1.000 de lire sterline pe săptămână, din cauza lipsei de personal calificat autohton, se menționează într-o analiză a companiei de recrutare Manpower, scrie cotidianul spaniol El Mundo.

Potrivit analizei, dată publicității marți și elaborată pe baza analizării datelor a 2.000 de companii, una din trei firme mari de construcții din Londra nu poate participa la licitații pentru a câștiga proiecte din cauza lipsei mâinii de lucru.

- Advertisement -

La prezentarea studiului, directorul general al companiei Manpower, Mark Hill, a explicat că firme care în mod normal plăteau circa 500 de lire sterline (630 de euro) pe săptămână angajaților din construcții s-au văzut nevoite să dubleze salariile pentru a atrage lucrători străini, îndeosebi portughezi.

Un reprezentant al Federației constructorilor, Brian Ferry, a declarat că, potrivit ultimelor studii, “41% dintre IMM-uri întâmpină dificultăți în a găsi muncitori în construcții, față de 34%, în urmă cu trei luni“.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: