29 C
London
Wednesday, July 21, 2021
29 C
London
Wednesday, July 21, 2021

Rusia si Marea Britanie vor convocarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU

Serghei Verşinin, adjunct al ministrului rus de Externe, s-a întâlnit vineri cu Deborah Bronnert, ambasadorul britanic la Moscova, pentru a discuta despre iniţiativa Moscovei de a organiza un summit al membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU.

Cei doi oficiali au schimbat opinii despre probleme mondiale şi regionale, inclusiv despre iniţiativa Rusiei de organizare a unui summit al celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi despre cooperarea în sensul protejării climei“, a comunicat vineri Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţia Tass.

Întrevederea a fost organizată la iniţiativa părţii britanice.

- Advertisement -

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus în ianuarie organizarea unei reuniuni a liderilor celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONURusia, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi China.

Conform ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Interfax, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a acceptat propunerea lui Vladimir Putin de organizare a unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU.

Un oficial de rang înalt de la Washington a declarat săptămâna trecută că Donald Trump vrea să aibă o întâlnire cu liderii Rusiei, Chinei, Marii Britainii şi Franţei pentru a discuta despre controlul armamentului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: