1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Romanul Cristian Ciocan va lupta cu britanicul Tyson Fury la Londra

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan va îşi va încrucişa mănuşile cu britanicul Tyson Fury la Londra, în 28 februarie, pentru dreptul de a fi challenger la titlul mondial WBO, categoria grea, centură deţinută în prezent de ucraineanul Vladimir Klitschko.

Englezul de 26 de ani luptă pentru a-şi apăra titlul WBO International.

- Advertisement -

Stabilit în Germania de 6 ani, Cristian Ciocan are un palmares de 17 victorii la profesionişti (10 prin K.O.) şi 3 eşecuri. Gălăţeanul ocupă poziţia a patra în ierarhia WBO, după campionul Vladimir Klitschko, Tyson Fury, şi americanii Deontay Wilder şi Andy Ruiz. În acest clasament, românul Răzvan Cojanu se află pe locul 15.

[pull_quote_center]Este şansa vieţii mele. Ar fi un uriaş pas înapoi dacă voi pierde, dar sunt convins că voi câştiga, chiar dacă voi boxa în deplasare, acasă la adversarul meu. Presiunea mai mare va fi pe umerii lui.[/pull_quote_center]

Chiar dacă eu am numai 1,88 metri (Tyson Fury are 2,06 metri) nu consider că e un hanpicap. M-am antrenat cu Klitschko şi, în general, toţi partenerii mei de antrenament au peste doi metri. Va fi un meci foarte greu, pe care îl voi câştiga.

Îi aştept pe cât mai mulţi dintre ei să vină alături de mine. Sunt convins că voi ajunge challenger la titlul mondial şi voi aduce o centură importantă acasă. Ştiu că meciul meu cu Fury este privit ca unul dintre cele mai importante evenimente din istoria boxului românesc, însă vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Abia aştept să ciocnesc mănuşile cu Tyson Fury. O să mor cu el de gât, a spus Cristian Ciocan.

Britanicul Tyson Fury este neînvins la profesionişti, unde a câştigat 23 de partide (17 prin K.O.). Cele mai importante succese ale sportivului originar din Manchester au fost cele contra compatriotului său Dereck Chisora: în 23 iulie 2011 l-a învins pe Wembley printr-o decizie unanimă, iar în 29 noiembrie 2014 arbitrii au oprit partida de la Londra în repriza a 10-a, care a contat pentru titlurile BBBofC British, EBU (European) and WBO International Heavyweight.

- Advertisement -
Sourcetvr

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: