5 C
London
Tuesday, January 4, 2022
5 C
London
Tuesday, January 4, 2022

Românul Cosmin Bumbuţ premiat la Londra in cadrul concursului Sony World Photography Awards 2015

Fotograful român Cosmin Bumbuţ a câştigat trofeul la secţiunea Arhitecture, categoria Professional, a prestigiosului concurs de fotografie Sony World Photography Awards.

El a participat cu seria de imagini „Intimate Room”, care arată încăperile din sistemul penitenciar românesc în care deţinuţii pot întreţine periodic relaţii intime cu partenerii de viaţă.

Pentru premiul la secţiunea Arhitecture, românul a concurat cu fotografii italieni Antonia La Grotta şi Massimo Siragusa. Cosmin Bumbuţ a fost nominalizat şi pentru premiul cel mare al competiţiei, L’Iris D’Or. Acesta a fost câştigat de John Moore, cu seria de fotografii din Liberia afectată de epidemia de Ebola.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Vă mulţumesc foarte mult. Aş vrea să le mulţumesc multor oameni, dar în special vreau să îi mulţumesc Danei Cenuşă. Este o fostă angajată a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România. A trecut în nefiinţă săptămâna trecută. Îţi mulţumesc, Dana![/pull_quote_center] , a declarat Bumbuţ la Londra, oraşul în care a fost organizată ceremonia.

Pentru câştigarea premiului la categoria Arhitecture, fotograful român a fost recompensat cu o cameră foto vârf de gamă Sony Alpha A7S.

O parte din imaginile din seria „Intimate Room” pot fi văzute la expoziţia Sony WPA de la Somerset Gardens din Londra, care va fi deschisă în perioada 24 aprilie -10 mai. Potrivit organizatorilor, au fost cumpărate deja 16.000 de bilete de către cei care doresc să vadă imaginile din competiţia de fotografie.

[pull_quote_center]Am început proiectul în 2008 şi acum am fotografiat toate camerele intime din toate penitenciarele din România (35 de penitenciare)”, descrie Bumbuţ seria „Intimate Room”.[/pull_quote_center]

Câştigătorii ediţiei din acest an a Sony WPA au fost aleşi după ce juriul a analizat peste 173.000 de imagini, trimise de fotografi din 173 de ţări.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume. Fotografii care participă se pot înscrie la cinci categorii:

  • Professional,
  • Open,
  • Youth (pentru fotografii cu vârste mai mici de 19 ani şi Students pentru cei care studiază fotografia),
  • Mobile Phone.

Există şi categoria National Awards, la care în România premiul a fost câştigat în acest an de Auraş Mihaiu pentru fotografia „Alesul oilor”. Imaginea a fost expusă şi ea la Somerset House în Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: