20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
20.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Românul care a creat panică în Marea Britanie, a fost condamnat în absenţă

Alexandru Şovu a fost dat în căutare internaţională de către autorităţile din Marea Britanie, după ce românul a fost acuzat că a proiectat şi distribuit aparate care pot fi copia ilegal datele de pe cardurile bancare când sunt introduse în bancomate.

Autorităţile l-au condamnat în absenţă şi bănuiesc că s-ar ascunte în România sau China, precizează Daily Mail.

În vârstă de 39 de ani, Alexandru Şovu a fost condamnat în absenţă după ce a fugit din Marea Britanie.

Autorităţile spun că bărbatul este singurul membru al bandei de români care a fost închis pentru înşelătorie. Ceilalţi membri, Ionel Baluţă, liderul grupului, Andrei Băloiu şi Anca Fuioaga, au fost condamnaţi în urma acuzaţiilor pentru fraudă.

- Advertisement -

Tribunalul a precizat că Băluţă şi Băloiu au lucrat la construirea skimmere-lor, în timp ce Şovu s-a ocupat de partea software, iar Fuioaga se întâlnea cu potenţialii cumpărători.

Unul dintre procurori a declarat că „ceea ce a fost proiectat este o formă de interceptare numită «skimmer». Deci, atunci când vă puneţi cardul într-un dispozitiv sau taxator de bilete din Londra, trebuie să fiţi atenţi pentru că infractorii au creat o metodă de capturare a datelor când bagaţi cardul şi aşteptaţi. Vorbim aici despre o fraudă de câteva milioane de lire sterline dacă poţi obţine datele din această bucăţică de plastic”, a precizat procurorul, citat de Daily Mail.

Între timp, Şovu este dat dispărut de joia trecută, iar autorităţile cred că acesta se ascunde fie în România fie în China şi că şi-a creat o nouă identitate falsă pentru a continua aceeaşi schemă.

Acelaşi procuror a mai declarat că Şovu e muncitor şi inteligent, iar o mare parte din fraudă nu s-ar fi putut întâmpla fără tehnologia sa.

Totodată, acesta are condamări anterioare în Europa, inclusiv trei în Italia pentru „fapte similare” ce datează din 2006. Grupul a fost oprit în 2016, după ce ofiţerii britanici de poliţie i-au identificat în timp ce modificau mai multe maşini de bilete de cale ferată.

Începând din 2010, Şovu a fost închis timp de trei ani şi în România, după ce a fost condamnat pentru fraudă şi activitate într-o organizaţie criminală. Apoi, bărbatul a fost închis patru luni în Danemarca pentru fraudă online, iar trei ani mai târziu a fost expulzat din ţară.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: