9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Romanii sunt printre cele mai multe victime ale traficului de persoane in UK

National Crime Agency (NCA) din UK a lansat o noua campanie impotriva traficului de persoane care vizeaza in principal persoane din Romania.

Din pacate, cele mai multe victime ale traficului de persoane din Marea Britanie continua sa fie romanii, fiind urmati de nigerieni, vietnamezi si persoane de nationalitati diferite din Europa de Est.

Traficantii nu se limiteaza doar la femei, victimele fiind si barbati sau chiar copii.

Acestia sunt obligati sa se prostitueze sau sa presteze diferite munci cel mai adesea in domeniul agriculturii, in spalatorii auto, in constructii sau ca ajutor domestic. Grupurile organizate fac milioane de lire in fiecare an de pe urma acestor persoane, existand o adevarata mafie a traficantilor doar in Marea Britanie.

- Advertisement -

Din pacate, numarul cazurilor de trafic de persoane este in continua crestere, in ultimul an inregistrandu-se o crestere de 30% in comparatie cu anul trecut.

NCA deruleaza in prezent 300 de operatiuni care vizeaza scalvia moderna si crima organizata. In ultima campanie NCA lansata zilele trecute, apare o tanara din Romania care le indeamna pe tinerele vulnerabile sa fie precaute si pe cei care au cunostinta sau banuieli ca o persoana ar fi traficata, sa anunte autoritatile.

Agenția Națională pentru Criminalitate are în prezent peste 300 de operațiuni vii care vizează sclavia modernă, inclusiv mai mult de o duzină care vizează grupuri de crimă organizată.

Sursa: National Crime Agency

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: