13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Românii stabiliți în Marea Britanie, speriați de incidentul din Norwich (video)

Românii stabiliți în Marea Britanie se pare că se tem pentru viața lor în Regatul Unit după Brexit.

Aceștia sunt speriați de incidentul din Norwich, unde magazinul unei românce a fost incendiat și vandalizat și le e frică că vor ajunge și ei ținta unui atac xenofob sau că viața le este în pericol, spunând că lumea strigă la ei pe străzi să plece în țările lor.

În acest caz se regăsește și Dean, un tânăr născut în România și stabilit în Regat. El a declarat la un post britanic de radio LBC, în cadrul unei emisiuni a cărei gazdă este jurnalistul James O’Brien, că în ciuda faptului că muncește mult și își plătește toate taxele la stat se teme că va fi ucis, apelul lui fiind de-a dreptul emoționant.

- Advertisement -

Nu știu ce se va întâmpla, mâine sau poimâine, chiar nu știu ce se va întâmpla. Și sincer, mă aștept, deși sună ciudat, să fiu ucis de cineva care se așteaptă să părăsesc țara. (…) Ați văzut ce s-a întâmplat în Norwich. Aceste lucruri trebuie să se oprească. Oamenii care cred că noi trebuie să părăsim țara ar trebui să se gândească că persoanele ca mine muncesc foarte, foarte mult și ne plătim taxele. Ar trebui să se gândească că acest om îți plătește pensia, le plătesc pensia din taxele mele, acest om construiește școli, ceea ce e un ajutor. Eu nu vreau nimic de la voi,(…), nu vreau ajutor social, nu vreau nimic decât să muncesc. Sunt un om bun, vreau să mă integrez în societate, vă sunt loial, sunt parte din voi, sunt european și am principii ca și voi. Nu sunt aici ca să vă iau locul sau țara, sunt aici ca vă arăt că vă sunt recunoscător și să fiu parte din voi și să facem țara mai frumoasă”, a declarat acesta.

O româncă din Arad, care e stabilită în Anglia și are un magazin cu produse tradiționale românești în orașul Norwich, a fost vineri ținta unui atac rasial după Brexit, fiindu-i incendiat buticul. Cu toate acestea, revoltați de acest incident, sute de britanici i-au sărit în ajutor proprietarei magazinului și au făcut într-o singură zi donații uriașe în contul familiei de români și chiar au organizat un miting de solidaritate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: