7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Românii stabiliţi în Scoţia critică si ei documentarul Channel 4 The Romanians Are Coming


Al doilea episod al documentarului “The Romanians Are Coming”, care a fost difuzat marţi seara, la ora 21.00, susţine că prezintă “clasa de mijloc” a imigranţilor, inclusiv o infirmieră.

Comunitatea de români din Scoţia consideră însă că acesta nu merge suficient de departe pentru a prezenta diversitatea forţei de muncă din Marea Britanie venită din această ţară est-europeană.

- Advertisement -

Românii stabiliţi în Scoţia au semnat petiţii naţionale şi susţin că intenţionează să protesteze dacă următorul episod al documentaruui nu prezintă ceea ce ei descriu ca fiind o viziune “mai echilibrată” a persoanelor care vin în Marea Britanie din România.

[pull_quote_center]Aceasta este o altă încercare, ca multe altele înainte, de a prezenta o realitate distorsionată. Românii decenţi care studiază şi lucrează în Marea Britanie, plătindu-şi taxele şi contribuind la economie, sunt vizibil ofensaţi de ceea ce a prezentat Channel 4[/pull_quote_center] , susţine o asistentă socială româncă, Ioana di Mambro, din Glasgow, care conduce un grup social al românilor ce locuiesc în Scoţia.

Criticii au argumentat că în timp ce documentarul expune sărăcia cu care se confruntă familiile de romi in comunitatea lor de acasă, mare parte din românii care locuiesc în Scoţia lucrează ca dentişti, ingineri sau medici.

Peste 100 de români au protestat în faţa sediului Channel 4 din Londra la sfârşitul săptămânii trecute. Ambasadorul român în Marea Britanie, Ion Jinga, a cerut săptămâna trecută postului de televiziune să îşi editeze programele astfel încât să prezinte o imagine “mai puţin distorsionată“.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: