6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Romanii si bulgarii nu au invadat Marea Britanie

[quote_box_center]Un comitet parlamentar britanic a ajuns la concluzia ca nu a existat o crestere detectabila a numarului de imigranti romani si bulgari care au intrat in Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2014, dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii.[/quote_box_center]
Asta, in conditiile in care a existat o adevarata isterie nascuta din teama ca piata muncii va fi inundata de forta de munca ieftina si ca serviciile sociale vor deveni un punct de atractie pentru imigrantii din Romania si Bulgaria, scrie Business Week.

“[pull_quote_left]Numerele care vin dinspre Bulgaria si Romania de la incheierea restrictiilor par mai degraba un picur decat o inundatie[/pull_quote_left]”, a explicat presedinteel Comisiei pentru Afaceri Interne, Keith Vaz.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Esecul Guvernului de a estima numarul acestora a dus la prejudicii anti-imigratie care nu erau necesare si constituie o pata asupra societatii noastre tolerante[/pull_quote_center]

In noiembrie, la presiunea partidului anti-imigratie UKIP (U.K. Independence Party), si in fata avertismentelor din partea presei si parlamentarilor cu privire la fluxul mare de imigranti, premierul britanic David Cameron a anuntat ca introduce restrictii la drepturile imigrantilor.

Vaz, parlamentar laburist, este cel care a luat jurnalisti dupa el la aeroportul din Londra pentru a da piept cu invazia romana si bulgara, la 1 ianuarie 2014. Invazia nu s-a materializat si Vaz a ajusn sa converseze pe indelete, la o cafea si o placinta, cu singurul roman venit sa munceasca in Marea Britanie.

Comitetul pe care il conduce Vaz a criticat recomandarea Comitetului pentru Imigratie, independent, care i-a sugerat ministrului de Interne, Theresa May, sa introduca o alternativa “premium” pentru investitorii bogati. Potrivit recomandarii, ar trebui ca 100 de vize sa fie licitate anual, cu o rezerva de pret de 2,5 milioane de lire sterline.

Comitetul parlamentar a apreciat ca aceste recomandari sunt “o reteta pentru dezastru“, intrucat se vor face putine verificari asupra acestor idivizi, nu va exista asteptarea ca ei sa invete limba engleza si nu trebuie sa locuiasca in Marea Britanie decat 90 de zile pe an.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: