2.3 C
London
Tuesday, November 23, 2021
2.3 C
London
Tuesday, November 23, 2021

Românii, printre străinii vizaţi de incidente rasiste în Marea Britanie

Numeroase incidente cu caracter rasist s-au înregistrat în Marea Britanie după referendumul care a decis ieşirea ţării din UE, fiind vizaţi polonezi, români, italieni şi musulmani, somaţi să părăsească teritoriul britanic.

Autorităţile britanice s-au sesizat după ce pe site-uri de socializare au apărut mesaje rasiste îndreptate împotriva italienilor, musulmanilor, românilor şi polonezilor din Marea Britanie.

În cartierul londonez Hammersmith, geamurile unui centru cultural polonez – Posk – au fost inscripţionate cu sloganuri xebofobe, duminică. “Suntem foarte perturbaţi şi supăraţi de mesaje neplăcute făcute cu graffiti pe clădirea noastră. Poliţia investighează un delict cu caracter rasist“, a reacţionat Joanna Mludzinska, preşedintele Centrului cultural Posk.

- Advertisement -

Voi face o interpelare parlamentară pe tema incidentelor rasiste care s-au multiplicat în Marea Britanie” după referendum, a declarat deputatul laburist Jess Phillips.

Premierul britanic David Cameron a declarat luni că a vorbit cu şefa guvernului polonez Beata Szydło pentru a-şi exprima îngrijorarea în legătură cu informaţiile privind atacurile care au avut loc asupra mai multor imigranţi polonezi din Marea Britanie după referendumul de joi la care britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Am vorbit în această după-amiază cu premierul polonez pentru a-i transmite cât de îngrijorat sunt de atacurile care au avut loc şi pentru a-i oferi asigurări că facem tot posibilul pentru a-i proteja pe cetăţenii polonezi din ţara noastră

Ambasada Poloniei la Londra a transmis luni că este profund îngrijorată de mai multe atacuri xenofobe recente îndreptate împotriva comunităţii poloneze şi altor rezidenţi străini aflaţi pe teritoriul britanic.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: