3.4 C
London
Saturday, November 27, 2021
3.4 C
London
Saturday, November 27, 2021

Românii plecați peste hotare, bătaia de joc a șefilor conaționali

Tot mai mulţi români își părăsesc țara natală pentru a-şi face un rost peste hotare. Traiul greu din România îi împinge să îşi lase acasă copiii, părinţii şi să vină să muncească pe brânci pentru a le asigura acestora o viaţă cât mai bună şi o bătrâneţe liniştită.

Însă, de cele mai multe ori, au de îndurat situaţii umilitoare şi nedreptăţi din partea conaţionalilor, realizaţi peste hotare. Cazul unei românce a fost făcut public pe un grup destinat celor care muncesc în Londra.

Dacă tot e să ne ferim de români în Londra am şi eu o poveste scurtă.. Am o prietenă care a lucrat o lună la Cranley Hotel în Kensington iar într-o zi a fost trimisă acasă ca “nu se mişca repede” după ce, cu o zi înainte curățase 38 de camere ( din cele 39 ale hotelului) în 2 persoane şi era ruptă de oboseală. Toate bune şi frumoase până la plată.

- Advertisement -

“Doamna” manager Dana (românca de altfel), venită dintr-un cătun uitat de lume şi de ea, ajunsă pe culmile puterii, într-o mare capitală, a început, tipic românește de altfel, să o ducă cu zăhărelul şi să o pună pe drumuri pentru o grămadă de bani (clar minimul pe economie) pe care îi are de luat.

Doamna manager Dana, te anunţ că ai plângere la HMRC, că fata de care îţi baţi joc a fost înscrisă într-o organizație care se ocupă de drepturile angajaților şi, pe viitor, dacă îţi mai rămâne funcția de “șmecheră“, să ai grijă cum tratezi angajații că poate speli wc-urile singură în ditamai hotelul“, scrie o româncă, revoltată de situația prietenei sale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: