2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Românii nu vor să vină în Marea Britanie, dar afacerile britanice au mare nevoie de ei

[quote_box_center]Ultimele cifre din Marea Britanie privind recrutarea muncitorilor români contribuie la infirmarea mitului românilor care vor să invadeze Regatul, aşa cum a vehiculat presa; în schimb, au demonstrat  un deficit de specialişti din Estul Europei.[/quote_box_center]
După ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, unele afaceri britanice şi-au sporit ofertele de angajare, însă în total a existat în medie mai puţin de un aplicant per ofertă, în luna ianuarie.

Angajatorii britanici au oferit românilor mai mult de 10.000 de locuri de muncă prin intermediul site-ului de recrutări Tjobs.com, în prima lună a anului 2014, odată cu renunţarea la restricţiile de pe piaţa muncii impuse imigranţilor din România şi Bulgaria, a notat cotidianul „The Huffington Post”.

- Advertisement -

Numărul de oferte pentru luna ianuarie este de 0% de ori mai mare faţă de aceeaşi lună a a nului trecut, când au fost promovate doar 6.000 de locuri de muncă pentru români. Tjobs reprezintă mai mult de 200 de de agenţii de recrutare britanice şi peste 300.000 de candidaţi din România, potrivit „The Huffington Post”.

Până acum, doar 13,5% dintre contractele promovate în acest an, adresate muncitorilor români, sunt pe termen limitat, restul fiind ori pe perioadă nedeterminată, ori pe termen lung. Majoritatea angajatorilor şi-au exprimat preferinţa pentru angajaţi cu experienţă, în special în domeniul medical, infirmând preconcepţiile potrivit cărora angajatorii caută muncitori prost plătiţi pentru a ocupa locurile pe care britanicii le refuză.

[pull_quote_left]Nu a avut niciodată sens din punct de vedere economic să atacăm muncitorii profesionişti de care are nevoie sistemul nostru de asigurări de sănătate sau să le facem viaţa grea, aşa cum guvernul a făcut est-europenilor[/pull_quote_left], a declarat Owen Tudor, şeful al relaţiilor şi afacerilor europene în cadrul Congresului Sindicatelor Comerciale din Marea Britanie.

Şi nu a mai fost niciodată logic din punct de vedere economic ca cineva să traverseze Europa pentru locuri de muncă care sunt slab plătite sau nesigure”, a mai spus britanicul, citat de „The Huffington Post”.

 

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: