2 C
London
Sunday, November 28, 2021
2 C
London
Sunday, November 28, 2021

Românii fac lucruri foarte bune în Marea Britanie și sunt bineveniți

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat joi, la Timișoara, cu prilejul inaugurării Biroului Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română, că românii sunt bineveniți în țara sa, subliniind că cei care lucrează fac treabă bună, iar studenții care au ales să învețe în universitățile britanice sunt performanți.

Românii fac lucruri foarte bune în Marea Britanie și sunt bineveniți. De exemplu, sunt două mii de medici români care lucrează în serviciul național de sănătate al nostru, români care au un rol foarte important în industria constucțiilor și în agricultura britanică. Este un număr de studenți în creștere în universitățile britanice, care au rezultate deosebite și care sunt bineveniți. Nu în ultimul rând, sunt foarte fericit că mulți români aleg Marea Britanie pentru vacanțe”, a afirmat diplomatul, pentru presă.

El a punctat că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu înseamnă și ieșirea regatului din Europa și că vor urma negocieri al căror rezultat nu-l poate prevedea în acest moment. ”Noi suntem o țară deschisă, România este un prieten al Marii Britanii și sunt sigur că rezultatul care va fi va fi cel mai bun pentru ambele părți. Va fi o negociere cu o concluzie, că o să avem în continuare o relație foarte strânsă și foarte deschisă între Marea Britanie și România”, a afirmat Brummell.

- Advertisement -

Acesta a subliniat că România este un partener strategic al Marii Britanii și ”conlucrăm în domenii de securitate și prosperitate mai ales și vom continua să facem aceasta“.

De exemplu, săptămâna următoare voi fi la Constanța pentru vizita unui distrugător britanic și pentru a spune, împreună cu colegi români, bun venit unui număr de patru avioane britanice care vor staționa pe teritoriul României, pentru a apăra zona Mării Negre”, a afirmat ambasadorul Marii Britanii în România.

În altă ordine de idei, Paul Brummell consideră că există deja o colaborare foarte bună cu Timișoara și județul Timiș, dar care trebuie dezvoltată, ceea ce a făcut ca joi să fie deschis aici Biroul Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română.

Sunt în jur de o sută de firme britanice care activează în județul Timiș, dar putem face mai mult. Pentru aceasta am deschis astăzi Biroul Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română, pentru a dezvolta relațiile noastre. Direcțiile de interes pentru cooperarea româno-britanică reprezintă un spectru larg, domeniul cu cea mai mare rată de creștere este cel din IT și sunt firme care au mii de angajați în România, avem investiții în domenii foarte diverse. În Timiș, avem de la firme specializate în traducerea în diverse limbi până la Cramele Recaș, specializată în tehnologia vinurilor, avem un număr consistent de firme în foarte multe domenii”, a detaliat ambasadorul britanic.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: