8.1 C
London
Saturday, December 18, 2021
8.1 C
London
Saturday, December 18, 2021

Romanii domina de ani buni pietele sexului din marile capitale europene inclusiv Londra

Tot mai multe cazuri de sclavie modernain Marea Britanie, ale caror victime sunt femei romance

Kevin Heyland este Comisar pe probleme de anti-sclavie si a fost sef peste Brigada Anti-Trafic a Londrei. Comisarul britanic a propus deja Parlamentului inasprirea legislatiei in domeniu.

Legea noua va mari pedepsele, se ajunge pana la inchisoare pe viata, sunt masuri sporite de protectie pentru victime, referitor la declaratiile date in instanta, nu mai trebuie sa fie prezente la proces, declaratiile pot fi filmate si depuse la dosar“, explica britanicul.

- Advertisement -

Tabloidele britanice fac periodic reportaje cu camera ascunsa despre romani care negociaza vanzarea de tinere. Este si cazul a doi barbati, facuti celebri anul trecut de publicatia Sunday Mirror.

[pull_quote_center]Initiativa de a avea politisti romani detasati la Londra ne-a ajutat mult si trebuie sa strangem randurile pentru ca si criminalitatea se schimba. Si poate parea ingrijorator ca anul trecut a crescut numarul victimelor romance, dar a crescut si numarul punerilor sub acuzare[/pull_quote_center] spune Hyland.

Fiind o crestere de 35% fata de anul precedent. Asta ne arata ca sunt tot mai multe romance care sunt supuse aici sclaviei moderne“, adauga britanicul.

Neoficial, piata sexului ilegal ar produce peste un milliard de lire sterline in Marea Britanie.

[pull_quote_center]In cazurile la care am lucrat, vorbim de grupuri organizate care au facut milioane de lire. Aici se stie ca o femeie valoreaza 600 pana la o mie de lire pe an pentru traficant. Daca lucreaza 10 pentru tine ai 6 mii de lire, daca ai 20, 30 sau 40. Au fost cazuri cu sute de femei intr-o retea[/pull_quote_center] explica Hyland.

2.700 de femei au fost traficate oficial anul trecut in Marea Britanie si 155 de traficanti au fost condamnati. “Stiu perfect cum functioneaza legislatia aici si de asta si actioneaza. Sunt multi barbati romani, dar sunt si femei implicate in traficul de persoane. Si femei, nu doar barbati“, spun politistii, in timpul misiunii.

[pull_quote_center]Sunt exploatate, le sunt luate documentele, unele sunt amenintate sau supuse violentelor, sunt amenintate familiile lor in casele lor. Si pentru multe e dificil sa faca declaratii, chiar imposibil[/pull_quote_center] spune comisarul anti-sclavie.

Multe sunt fete de la tara si nu cunosc limba engleza. Sunt trimise sa faca bani nu numai pe strazile din suburbiil, ci si pe arterele din zona zero. Unde o partida de amor nu costa 30 de lire, ci cateva sute.

Daca romancele nu declara ca sunt aduse prin filiere de proxeneti si nu vorbesc despre abuzuri, sunt lasate din nou pe strada sa isi continue activitatea. Se spune ca Marea Britanie nu a cunoscut criza financiara.

Unde sunt bani se dezvolta si mediul infractional. Romanii domina de ani buni pietele sexului din marile capitale europene, iar Londra nu face exceptie. Vrem nu vrem, fetele la colt de strada au castigat un rol negativ in piesa jucata pe scena Romaniei din Regatul Unit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: